07:26:30 19.06.2024
Stiri

Patrioții cu ochi albaștri sau cine tace spune minciuni

Actualitate 12.05.2024 08:57 Vizualizări1405 Autor: ZiarulNational
Patrioții cu ochi albaștri sau cine tace spune minciuni


Trustia, elegii politikoase

Ieri am discutat despre patrioții cu ochi albaștri. Focul polemicii l-a aprins Vladimir Belitski, cel poleit cu aur, care se dă jurist unional. „Canalele lui Șor au fost închise abuziv de către SIS, ele nu făceau propagandă, nu dădeau știri despre Rusia și despre războiul din Ucraina”, spuse el congestionat, ca jurist.

„Ba da, poți să faci propagandă prin omisiunea unor evenimente foarte importante, cruciale pentru societate!– remarcă sec Cozonacdesec. Să nu relatezi azi despre războiul din Ucraina e ca și cum nu ai fi relatat la vremea respectivă despre furtul miliardului. Putem înțelege motivul în cazul televiziunilor lui Șor, dar nu îl putem justifica”.

„Nu poți să faci propagandă tăcând”, insistă Belitski ca jurist.

„Ba da, - negă din nou Cozonacdesec. – Dacă nu dai nimic despre bombardamentele orașelor și satelor ucrainene, despre omorârea miilor de oameni, inclusiv femei, copii, lumea poate crede că e totul în regulă, că nu se întâmplă nimic rău, că e un lucru banal, că e un fleac să omori haholi. Rusia are de câștigat din tăcerea jurnaliștilor, scapă cu reputația nepătată de sânge, iar ucrainenii și restul lumii, inclusiv noi, suntem amăgiți, dezinformați”.

„Da, tăcerea e propagandă pură, interveni Sobcor. - Dacă un vecin mai puternic îl atacă pe un vecin mai slab, ca să-i ia o parte din gospodărie, tăcerea înseamnă complicitate cu vecinul bandit, criminal”.

„E complicitate, dar nu propagandă!”, se încăpățână Belitski ca jurist.

„Ba e și una, și alta, - pară Sobcor. - Căci consecință a tăcerii este dezinformarea, minciuna (e totul în regulă, nu se întâmplă nimic), spălarea imaginii lui Putin cu mâinile pătate cu sânge până la cot”.

„Nu mă poate acuza nimeni de minciună, dacă nici nu am deschis gura! V-o spun ca jurist!”, strigă Belitski ca jurist.

„Ba da, sunteți un mincinos, umblați cu cioara vopsită, fiindcă funcția unei televiziuni e să informeze publicul, nu să tacă. Dacă tace, spune minciuni și face propagandă rusească!”, puse punct Dr P. Stuh.

Acum stau și mă gândesc la câinele lui Aleksandr Lukașenko, care a participat, cu prezidentul său, firește, la parada militară de 9 mai, la Moscova, urmărind mișcarea unităților și a tancului T34 de pe locul ce i s-a rezervat alături de ambasadorul Belarusului. (Presa a comunicat numele câinelui – Umka, ignorând numele ambasadorului.) Sunt curios dacă Umka l-a văzut acolo în tribune pe tâlharul Șor, flancat de Evghenia Guțul și Marina Tauber – o bandă întreagă! Și dacă l-a văzut, de ce nu a lătrat? Nu e funcția unui câine să latre la tâlhari și hoți? Nu s-a simțit umilit aflându-se în compania lor? Să admitem că nu i-a văzut, dar l-a văzut pe Putin, criminal de război, dat în urmărire generală de către Tribunalul Penal Internațional, de ce nu a reacționat? Nu ne miră că Putin a decorat-o pe reprezentanta bandei - Marina Tauber – în parlamentul nostru, ea slujește cu credință Rusia, dar în acest caz merită o decorație și Umka pentru că nu a lătrat!

Al vostru raravis, Ion Buraga


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md