20:25:24 21.07.2024
Stiri

Beneficiile ascunse ale cafelei. Ce au descoperit cercetătorii în privința persoanelor care consumă cafea și a celor care au un stil de viață sedentar

Actualitate 21.06.2024 07:30 Vizualizări1553 Autor: ZiarulNational
Beneficiile ascunse ale cafelei. Ce au descoperit cercetătorii în privința persoanelor care consumă cafea și a celor care au un stil de viață sedentar


Un studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitate de Medicină Soochow din Suzhou, a arătat o descoperire importantă pentru sănătate legat de cafea.

Specialiștii au constatat că oamenii care nu consumă cafea și care stăteau acasă timp de șase ore sau mai mult aveau cu 58% mai multe șanse de a murit prematur, din orice cauză, decât cei care beau cafea și care au stil de viață activ, potrivit ziare.com.

Specialiștii au indicat prin intermediul studiului că există un mare risc pentru oamenii sedentari, dar și beneficii pentru consumatorii de cafea.

Studiul a analizat datele a 10.639 de subiecți, care au fost colectate între anii 2007 și 2018 în cadrul Anchetei Naționale de Examinare a Sănătății și Nutriției (NHANES), realizată de Centrul Național pentru Statisticile de Sănătate din Statele Unite ale Americii. Sondajul NHANES, utilizat pentru evaluarea stării de sănătate și nutriție a populației americane, a fost colectat o dată la doi ani începând cu anul 1999.

Cercetătorii de la Colegiul Medical al Universității Soochow din Suzhou, China, au constatat că statul pe scaun mai mult de opt ore pe zi este asociat cu un risc crescut cu 46% de mortalitate din orice cauză și cu un risc crescut cu 79% de mortalitate prin boli cardiovasculare, comparativ cu cei care petrec mai puțin de patru ore pe zi stând pe scaun.

De asemenea, studiul a demonstrat că persoanele care consumă mai mult de două cani de cafea pe zi, prezintă un risc redus cu 33% de mortalitate din orice cauză și cu 58% mai mic de mortalitate prin boli cardiovasculare, în comparație cu cei care nu consumă cafea deloc.

Rezultatele studiului indică faptul că indivizii sedentari care petrec șase ore sau mai mult pe zi au o probabilitate mai mare să fie albi, non-hispanici. De asemenea, aceștia au prezentat o circumferință a taliei mai mare, semne de obezitate abdominală și un indice de masă corporală (IMC) mai ridicat. Consumatorii de cafea au arătat o tendință mai mare de a fi non-hispanici, de origine caucaziană și mai în vârstă.

În decursul a 13 ani de monitorizare, s-au înregistrat 945 de decese printre participanții la studiu, din care 284 au fost cauzate de boli cardiovasculare.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md