Beneficii uimitoare ale mătasei de porumb... Nu o să-ți vină să crezi!


Mănunchiul de fire subţiri şi maleabile, asemănătoare firelor de păr, care înveleşte porumbul, poartă denumirea de mătase de porumb. În acest articol îţi vom prezenta o serie de utilizări extrem de utile ale acestei părţi care, de regulă, se aruncă!
Mătasea de porumb reprezintă de fapt făşiile de sub stratul protector de culoare verde care înveleşte ştiuleţii de porumb.
Iată principalele beneficii ale acesteia:
Previne formarea pietrelor la rinichi
Mătasea de porumb se foloseşte încă din antichitate în scopul prevenirii apariţiei calculilor renali. Pietrele la rinichi se formează în special ca urmare a acumulării de mici cristale în compartimentul renal. Mătasea de porumb îmbunătăţeşte urinarea, ceea ce previne eficient acumularea acestor cristale, în schimb nu contribuie şi la eliminarea pietrelor renale deja existente.
Reglează coagularea sângelui
Mătasea de porumb conţine vitamina K, substanţă cu rol important în procesul de coagulare a sângelui. Vitamina K previne hemoragiile şi asigură o închidere mai rapidă a rănilor hemoragice.
Ține sub control glicemia
Unele studii arată că mătasea de porumb contribuie la echilibrarea glicemiei. Aceasta creşte nivelul de insulină şi sprijină repararea celulelor vătămate în pancreas, adică exact la sursa de producţie a insulinei.
Ține sub control colesterolul
De asemenea, echilibrează nivelul de colesterol din organism. Hipercolesterolemia contribuie în mod direct la apariţia mai multor boli cardiovasculare, dar mătasea de porumb ţine sub control nivelul de colesterol, protejând corpul împotriva acestor boli.
Are proprietăţi diuretice
Mătasea de porumb posedă şi proprietăţi diuretice, care încurajează eliminarea toxinelor prin urină, reducând astfel riscul de boli cardiovasculare şi de infecţii urinare.
Cum poţi consuma mătasea de porumb?
Mătasea de porumb nu este comestibilă, dar substanţele benefice pe care le conţine pot fi exploatate astfel:
- Fierbe o jumătate de litru de apă şi adaugă la ea o mână de mătase de porumb pentru a obţine un ceai. Ceaiul poate fi servit fie cald, fie rece, şi poate fi completat cu puţină zeamă de lămâie.
- Pune o mână de mătase de porumb într-un borcan plin cu apă şi ţine vasul la soare timp de o zi. Seara, îndulceşte apa filtrată cu miere şi bea-o.
NOTĂ: Ceaiurile de mătase de porumb trebuie consumate cu moderaţie! Acestea nu sunt recomandate femeilor însărcinate, întrucât pot induce pierderea sarcinii!
Sursa: secretele.com













































































