18:00:22 04.08.2021
 
Stiri

Banca Națională îndeamnă cetățenii să RECLAME cazurile în care băncile percep comisioane mai mari decât cele legale, la plățile interbancare electronice

Economie 18.11.2019 14:17 Vizualizări1056 Autor: Ziarul National
Banca Națională îndeamnă cetățenii să RECLAME cazurile în care băncile percep comisioane mai mari decât cele legale, la plățile interbancare electronice
Poză simbol


Banca Națională a Moldovei (BNM) îndeamnă cetățenii să reclame cazurile în care băncile le percep comisioane mai mari decât cele stabilite de lege în momentul efectuării plăților interbancare electronice.

Autoritatea informează că, pentru procesarea unui document de plată în regim normal se percep cel mult 3,5 lei, iar în regim de urgență - 20 de lei. Acestea sunt valorile maxime la comisioanele/tarifele pentru ordinele de plată recepționate în mod electronic, în lei moldovenești, prin intermediul sistemelor automatizate de deservire la distanță: internet payments, pc-payments, mobile payments.

În cazul în care comisioanele depășesc aceste sume, persoanele fizice sau juridice sunt îndemnate să înainteze o petiție la BNM.

Valorile maxime ale comisioanelor sau tarifelor menționate au fost stabilite în luna iunie prin hotărârea Comitetului executiv al BNM și sunt în vigoare de la 1 septembrie 2019.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.08.2021 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Retorica electorală ...

30.07.2021 09:31 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin e nemulțumit d...

26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că trebuie să fie viitorul prim-ministru al R. Moldova, după victoria PAS din alegerile parlamentare anticipate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md