00:21:36 02.06.2020
 
Stiri

Avocatul pe care Vlad Filat l-a acuzat că era mână-n mână cu Plahotniuc în timp ce-l apăra în instanță SALUTĂ eliberarea fostului client din detenție

Social 03.12.2019 18:36 Vizualizări1392 Autor: Ziarul National
Avocatul pe care Vlad Filat l-a acuzat că era mână-n mână cu Plahotniuc în timp ce-l apăra în instanță SALUTĂ eliberarea fostului client din detenție
Avocatul Igor Popa


Casa de avocatură „Popa și Asociații”, care l-a apărat în primii ani de detenție pe Vlad Filat în instanță, salută eliberarea condiționată a fostului premier.

Într-o declarație făcută publică astăzi, după ce Vlad Filat a fost eliberat din penitenciar, „Popa și Asociații” își arogă merite pentru această decizie a instanței.

CITIȚI și Ex-premierul Vlad Filat a fost ELIBERAT: Declarația avocatului său, Victor Munteanu

„Hotărârea judecătorească prin care a fost admisă cererea de eliberare condiționată a domnului Vlad Filat, ex-premier al Republicii Modova, este salutară. Pentru luarea acestei hotărâri, demersurile adresate Curții Europene a Drepturilor Omului de echipa noastră de avocați, în anii 2016 și 2017, au jucat un rol determinant, ca urmare a reducerii pedepsei cu 685 de zile.

În pofida divergențelor care au existat în ultima perioadă, ne exprimăm bucuria că fostul nostru client este liber la acest moment, mai ales în condițiile în care, în opinia noastră, așa cum am susținut tot timpul, condamnarea dânsului s-a dispus în mod nelegal, cu încălcarea flagrantă a mai multor drepturi și libertăți fundamentale prevăzute de Convenția Europeană a Drepturilor Omului”, cităm din declarația Casei „Popa și Asociații”.

Amintim că, într-un interviu acordat vara trecută în închisoare, Vlad Filat l-a acuzat pe avocatul Igor Popa de faptul că îi raporta lui Vlad Plahotniuc discuțiile pe care le aveau cei doi în penitenciar.

„Ce transmiteam eu prin așa-numitul avocat Igor Popa ori nu ajungea acolo unde transmiteam eu mesaje, ori ajungeau în primă instanță la GBC, ori, un al treilea model de a stopa mesajele mele, cu argumentările de rigoare înainte de a transmite mesajul că nu trebuie să se ia în serios ceea ce transmit eu, fiindcă am o anumită stare”, a acuzat Filat.

CITIȚI și CINISM // Fostul avocat al lui Vlad Filat avea afaceri cu Plahotniuc: Informație scoasă la iveală de procurori

Mai mult, în octombrie curent, opinia publică din R. Moldova a aflat că Igor Popa făcea afaceri cu Plahotniuc, în timp ce îl apăra pe Vlad Filat. Acest lucru a devenit clar, când procurorii au anunțat că au pus sechestru pe conturi bancare și capitalul social al mai multor firme care aparțin lui Vlad Plahotniuc, cercetat penal pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Printre firmele repective se număra și SRL „BB-DIALIZĂ”, capitalul social al căreia constituie 31 826 322 de lei.

Casa de avocatură „Popa și Asociații” a catalogat drept „denigratoare” aceste informații.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md