19:45:54 21.07.2024
Stiri

AVERTISMENT OMS: Atenție la acest tip de medicamente care sunt contrafăcute, dar puse în circulație în întreaga lume

Actualitate 21.06.2024 12:30 Vizualizări1849 Autor: Ziarul National
AVERTISMENT OMS: Atenție la acest tip de medicamente care sunt contrafăcute, dar puse în circulație în întreaga lume Reuters


Medicamente pentru diabet contrafăcute se află în circulație începând din anul 2022, o problemă care afectează toate regiunile lumii, a avertizat joi, într-un comunicat, Organizația Mondială a Sănătății (OMS), transmite vineri agenția DPA.

OMS a făcut referire în special la constatările din Marea Britanie, Statele Unite şi Brazilia, începând din octombrie 2023.

Este vorba despre „Ozempic”, un medicament care conţine substanţa activă semaglutidă, aprobat şi în Uniunea Europeană (UE) pentru tratamentul diabetului de tip 2, transmite Agerpres.

Versiunea contrafăcută arată identic cu medicamentul real.

Deoarece produsul suprimă, de asemenea, pofta de mâncare, acesta este din ce în ce mai des prescris pentru pierderea din greutate.

Medicamentele contrafăcute pot să nu conţină cantitatea corespunzătoare de ingrediente active şi ar putea, prin urmare, să ducă la nivel necontrolat al glicemiei în cazul persoanelor cu diabet, a declarat OMS.

De asemenea, OMS a adăugat că aceste medicamente contrafăcute pot conţine şi alte ingrediente active care pot prezenta riscuri pentru sănătate.

OMS a făcut apel la medici, farmacişti, autorităţi de reglementare şi public să dea dovadă de vigilenţă. Aceste medicamente ar trebui achiziţionate numai pe bază de prescripţie medicală, din farmacii şi nu din mediul online, a precizat OMS.

Utilizatorii ar trebui să se asigure că scara de dozare de pe stilourile injectoare este afişată corect, că eticheta are un aspect corespunzător şi că nu există greşeli de ortografie pe cutie, a precizat OMS.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md