00:01:05 12.08.2022
Stiri

Avertisment de la București: „ATENȚIE, Moscova are un nou CAL TROIAN în R. Moldova! Ar fi fost prea simplu ca Ceban să fie desemnat SUCCESORUL lui Dodon… Rusia are nevoie de ceva nou, care să capaciteze și alte voturi”

Actualitate 30.12.2021 15:22 Vizualizări7273 Autor: Ziarul National
Avertisment de la București: „ATENȚIE, Moscova are un nou CAL TROIAN în R. Moldova! Ar fi fost prea simplu ca Ceban să fie desemnat SUCCESORUL lui Dodon… Rusia are nevoie de ceva nou, care să capaciteze și alte voturi”


Federația Rusă renunță definitiv la Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), în frunte cu președintele de onoare Igor Dodon, și își va canaliza tot sprijinul către „Mișcarea Alternativă Națională”, lansată astăzi de primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban. Moscova nu va saluta imediat acest proiect, deoarece obiectivul lui Ceban este să atragă în viitoarea formațiune politică oameni cu viziuni proeuropene și chiar unioniste, care sunt dezamăgiți de actuala guvernare. De această părere este analistul politic de la București, Cristian Hrițuc.

„Ceban pare că vrea să strângă sub această umbrelă, „Mișcarea Alternativa Națională”, electorat din toate zonele. În discursul său de azi a dat impresia că inițiază acest proiect pentru nemulțumiții atât de pe partea stângă cât și de pe partea dreaptă. De ce acum? De ce Ceban? După ultimele rânduri de alegeri, prezidențiale și parlamentare, am putut vedea că tehnicile ruse nu au mai funcționat. Discursul agresiv, spaima „jandarmului român”, promovarea fricii privind pericolul românesc nu au mai funcționat. Stânga radicală a eșuat. Moldovenii nu mai funcționează la acei stimuli. Oricât s-a chinuit Dodon să promoveze ura și să creeze clivajul între rusofoni și români, nu a obținut rezultatul scontat. A pierdut. Toate acțiunile de campanie ale PSRM au creat nervozitate și au sporit neîncrederea chiar în segmentul de electorat al socialiștilor. Eșecul lui Dodon și PSRM la ultimele alegeri au silit Federația Rusă să-și mute pionii de la stânga stalinistă, îmbătrânită și decredibilizată, către centru și chiar centru-dreapta”, precizează Hrițuc într-un comentariu de pe blogul său.

Citește și: Ion Ceban se vrea în rol de „UNIFICATOR” al opoziției. După ce Dodon a fost chemat în fața PROCURORILOR, primarul general a decis să lanseze „Mișcarea Alternativă Națională”: „Acum nu există o forță care să apere interesele tuturor...”

În timpul acesta, Ceban s-a conservat, spune sursa citată.

„A avut chiar mesaje care au surprins publicul, postând în miez de noapte, cu majuscule „Limba Română”, arătând public o distanțare de Dodon, care spune că limba de stat este limba moldovenească. De la începutul mandatului de primar, Ceban a jucat puțin câte puțin mai spre centru. A renunțat la discursul agresiv pe care îl avea PSRM și a încercat să își creeze relații în România. Doar că, România nu crede în lacrimi și dacă dă bani Chișinăului, nu o face pentru primarul general, ci pentru a sprijini cetățenii de peste Prut. Un bun om de administrație, cu studii făcute și în vest, Ion Ceban pare mult diferit față de „președintele de colhoz” Igor Dodon. Un joc simplu pentru Moscova ar fi fost să îl desemneze pe primarul Ceban succesorul fostului președinte. Doar că lecțiile din aceste alegeri ne arată că este nevoie de ceva nou, de un vehicul care să se situeze mai pe „centru” să capaciteze și alte voturi. Cele de pe stânga radicală se vor duce spre PSRM, dar zona mai” „liberală” nu avea o forță capabilă să strângă aceste voturi”.

Noul proiect lansat de Ceban se va putea transforma într-un partid politic în apropierea alegerilor, este convins analistul politic de la București. „Nu este exclus ca viitoarea formațiune să aibă în rândurile ei nu doar oameni de stângă ci și proeuropeni de dreapta, inclusiv unioniști. O formațiune dezideologizata în care accentul și discursul va fi pus pe problemele social-economice (extrem de dificile datorita creșterii prețurilor la nivel mondial). Cu siguranță mesajele către occident și România vor fi unele împăciuitoare și prietenești pentru că de acolo vin banii. O confruntare cu vestul ar aduce doar probleme. Până atunci, va avea rol de „aspirator” atât pentru dezamăgiți cât și pentru unele partide care au doar câteva procente în sondaje. Dacă nu veți vedea Moscova salutând acest proiect, să știți că nici nu este nevoie în prima etapă. Atenție: Moscova are un nou cal troian în Moldova!”, a conchis Hrițuc.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Miticu Mitica 14.01.2022 22:15

De acord cu EXCEPTIA ca Moscova nu a abandonat stanga radicala , iar exemplu fiind ca a reactivat, facand "boucha a bouche" chiar si PCRMul aducandu-l in alianta BCSRM. Moscova era disperata sa mai aduca 2 procente la caderea libera a sovibanilor. Acum incearca sa ia voturi de la romanofoni prin trimiterea la pescuit in ape romanesti a mumiei sovietice Ceban Ivan. Disperarea este maxima. INVADAREA Ucrainei = UNIRE. Acolo ne impinge Rusia. Stiind CLAR acest lucru, Ucraina se va asigura ca isi va scoate ghimpele Transnistrean din cosata. Adica in secunda 1 cand Rusia va ataca din Est spre Vest, atunci Ucraina, va gasi pretext de invazie spre Transnistria si va lichida mizeria de acolo cu acceptul tacit al RM. Indata ce Transnistria va cadea , RM va vota UNIREA pana la Nistru !!! Dovada este ca Ucraina a declarat sanctiuni asupra liderilor din Transnistria. Multi dintre cei care vor avea pasaport moldovenesc din Transnoistria se vor refugia in partea dreapta. Printre ei si o sumedenie de conserve sovietice, ingrosand numarul tutankamonimlor sovieitci. Pentru a nu mai periclita parcursul European, RM va fi impinsa in ghearele UNIRII. Odata unirea, multi dintre tradatorii de patrie vor fugi peste Don, pentru ca daca nu vor fugi, vor fi la puscarie in Romania. Deci curatenia facuta , Rusia va incerca sa se extinda pana la Nipru dar mai ales sa ia litoralul Marii Negre pana la Gurile Dunarii , acces la balcani prin lumea slava (Bulgaria , fosta Iugoslavie dar si obedienta Ungarie careia i-a promis Transilvania)

Cal troian ?! 17.02.2022 19:05

Ba, Ivan Cia_Iban e ”coșcoge” măgăroi !

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md