00:20:26 12.08.2022
Stiri

Ion Ceban se vrea în rol de „UNIFICATOR” al opoziției. După ce Dodon a fost chemat în fața PROCURORILOR, primarul general a decis să lanseze „Mișcarea Alternativă Națională”: „Acum nu există o forță care să apere interesele tuturor...”

Actualitate 30.12.2021 10:53 Vizualizări3166 Autor: Ziarul National
Ion Ceban se vrea în rol de „UNIFICATOR” al opoziției. După ce Dodon a fost chemat în fața PROCURORILOR, primarul general a decis să lanseze „Mișcarea Alternativă Națională”: „Acum nu există o forță care să apere interesele tuturor...” Captură


Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, revine în politică. Acesta a anunțat astăzi despre lansarea „Mișcării Alternativa Națională” (MAN), care se vrea o „forță ce ar putea apăra interesele tuturor cetățenilor de dezmățul celor care pretind că fac lucruri bune”. Edilul a făcut acest anunț astăzi, în cadrul unui briefing de presă, la o zi după ce fostul său șef de partid, Igor Dodon, a fost recunoscut în calitate de bănuit într-un dosar penal care are în vedere prejudicii pentru stat de peste 12 milioane de dolari.

Ceban a făcut o retrospectivă a realizărilor sale în ultimii doi ani, dar în același timp s-a referit la pretinsele eșecuri ale guvernării Partidului Acțiune și Solidaritate.

„Timp de doi ani, Chișinăul s-a ridicat la un nou nivel de dezvoltare. Sunt mândru de acest lucru. În sfârșit, cetățenii acestei republici pot fi mândri de locul unde s-au născut și locuiesc. Chișinăul va continua să se dezvolte, indiferent de multiplele blocaje create la nivel central. Îmi voi duce până la capăt angajamentele asumate. Am cea mai tânără și profesionistă echipă din republică, care face față la orice situație de criză. La anul vor fi mai multe proiecte decât în ultimii doi ani. Avem dorința să muncim pentru schimbarea capitalei R. Moldova.

În același timp, avem un dezastru de la nivel central, o lipsă totală de viziune, o lipsă de programe, de proiecte, nu există pregătire și nici abordare profesionistă. Nu au oameni competenți. În schimb, se tirajează minciuni, au loc show-uri ieftine în fiecare zi. Aceste lucruri contribuie ca R. Moldova să facă pași înapoi. Mesajele despre democrație și lupta împotriva corupției sunt doar un paravan al ilegalităților care se comit - preluarea tuturor instituțiilor în stat și hărțuirea oamenilor la locurile lor de muncă”, a precizat Ceban.

În opinia lui Ceban, reprezentanții actualei guvernări se acoperă cu ideile europene, însă tot ei ar profana aceste valori: „Astfel, oamenii își pierd încrederea în instituțiile europene. Despre asta am vorbit cu foarte mulți oficiali, inclusiv din cadrul Delegației UE la Chișinău. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume – mai proastă guvernare nu a existat în R. Moldova. Au fost guvernări corupte, oligarhice, de proastă calitate, cu mai multe reușite, cu mai puține reușite, dar mai proastă guvernare R. Moldova nu a avut. Cei de la guvernare promovează doar interesele lor proprii, pentru a se menține la putere. În loc de lucruri esențiale, avem show-uri în fiecare zi, iar oamenii care au avut așteptări mari sunt umiliți de actuala guvernare. Ei își șterg picioarele de noi toți”.

În acest sens, fostul membru al Partidului Comuniștilor, iar ulterior și al Partidului Socialiștilor din R. Moldova a declarat că va iniția o nouă mișcare politică, care are menirea să fie o alternativă pentru actuala guvernare.

„Astăzi constatăm că nu există o altă forță care ar putea apăra interesele tuturor cetățenilor de dezmățul celor care pretind că fac „lucruri bune”. Am vorbit cu zeci de primari, cu foarte mulți agenți economici… Ziceam că orice decizie luată de mine voi veni în fața dvs. și voi spune despre planurile care urmează. Știu că toți așteaptă o alternativă, care să-i unească pe toți, să construiască un viitor, să aibă grijă de oameni, în primul rând. O alternativă a lucrului făcut, nu al vorbelor deșarte și promisiunilor uitate sau show-urilor ieftine. Nu pot rămâne indiferent și îmi pasă de ce se întâmplă. Știu că această alternativă poate fi o mișcare pe care astăzi, oficial, o inițiez. E vorba de „Mișcarea Alternativă Națională”. Ideea îmi aparține, iar echipa îmi este alături. Care vor fi pașii următori, voi declara ulterior”, a conchis Ion Ceban.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md