03:33:10 20.09.2019
 
Stiri

Autoritatea Aeronautică Civilă din R. Moldova CONFIRMĂ: Companiei aeriene ucrainene „YanAir Airlines LTD” i-a fost SUSPENDAT certificatul de operator aerian”

Economie 07.06.2019 13:30 Vizualizări645 Autor: Ziarul National
Autoritatea Aeronautică Civilă din R. Moldova CONFIRMĂ: Companiei aeriene ucrainene „YanAir Airlines LTD” i-a fost SUSPENDAT certificatul de operator aerian”
Poză simbol

Compania aeriană „Yan Air” a rămas fără certificat de operator aerian la 7 iunie curent, în urma unei decizii luate de Administrația de Stat a Aviație Civile din Ucraina, informează Autoritatea Aeronautică Civilă din R. Moldova.

Potrivit sursei citate, această decizie a fost luată după ce o aeronavă a companiei „Yan Air”, de tip Boeing 737-400, număr de înmatriculare UR-COX, contractată de operatorul național „Air Moldova” (în baza contractului wet - lease din decembrie 2018), a fost implicată, pe 19 aprilie 2019, într-un incident aeronautic în spațiul aerian al republicii noastre.

Astfel, Autoritatea Aeronautică Civilă din R. Moldova a demarat o anchetă, iar pe 26 aprilie 2019 a sesizat Autoritatea competentă din Ucraina și i-a transmis informațiile acumulate pentru investigarea circumstanțelor producerii evenimentului.

La 3 iunie curent, AAC a fost informată de către Administrația de Stat a Aviației Civile din Ucraina despre inițierea investigației. „În baza rezultatelor inspecției realizată de către Autoritatea competentă din Ucraina, au fost depistate mai multe încălcări care afectează siguranța zborurilor. În rezultat, certificatul de operator aerian al companiei „Yan Air” a fost suspendat și interzise efectuarea zborurilor până la înlăturarea tuturor neconformităților. Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova reiterează că prioritatea activității sale este direcționată spre menținerea unui nivel înalt de siguranță a zborurilor și securității aeronautice în domeniul aviației civile”, se mai arată în comunicat.

De menționat că „Air Moldova” a anunțat că ăncă la mijlocul lunii mai a întrerupt orice colaborare cu ucrainenii de la „Yan Air”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

09.09.2019 09:09 Nicolae Negru Congresul PD: resetare sau resemnare?...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md