06:29:37 17.06.2024
Stiri

Asta se întâmplă în corpul tău când bei apă cu lămâie în fiecare zi: Iată nutrienții ei

Actualitate 11.06.2024 07:21 Vizualizări1092 Autor: ZiarulNational
Asta se întâmplă în corpul tău când bei apă cu lămâie în fiecare zi: Iată nutrienții ei


Nutrienții și beneficiile apei cu lămâie. Bună pentru piele, sistemul imunitar și digestie. Se spune că apa cu lămâie este o soluție completă pentru sănătatea noastră. Dar ce poate face cu adevărat această băutură? Nu există nicio îndoială că a bea suficientă apă este extrem de important și ajută organismul să funcționeze corect. Prin urmare, este indicat să beți un pahar mare cu apă, mai ales dimineața, pentru a preveni lipsa de deshidratare. Pentru cei care adaugă și lămâie, haideți să aflăm în continuarea articolului ce spune știința despre nutrienții și beneficiile ei asupra organismului.

Acești nutrienți se găsesc în apa cu lămâie. În funcție de ce apă folosiți, apă de la robinet sau diverse ape minerale, conținutul de minerale diferă. De asemenea, joacă un rol important cât de mare este lămâia și calitatea ei. Un pahar mare de apă de la robinet (250 mililitri) cu sucul unei lămâi (50 mililitri) conține în medie aproximativ următorii nutrienți:

 • 11 calorii
 • 1,2 grame de zahăr
 • 19 miligrame de vitamina C (17% din doza zilnică recomandată)
 • 0,012 miligrame de vitamina B1 (1% din doza zilnică recomandată)
 • 0,063 miligrame de vitamina B5 (1,3% din doza zilnică recomandată)
 • 9,6 micrograme de folat (3,2% din doza zilnică recomandată)
 • 6 miligrame de magneziu (1,7% din doza zilnică recomandată)
 • 20 de miligrame de calciu (2% din doza zilnică recomandată)
 • 40 micrograme de fluor (1% din doza zilnică recomandată)
 • 7,5 miligrame de clorură (0,3% din doza zilnică recomandată)
 • 50 de miligrame de potasiu (1,3% din doza zilnică recomandată)

  Zahărul, vitaminele, potasiul și o mică parte din calciu și magneziu provin din lămâie. Apa furnizează mineralele rămase. O privire asupra valorilor nutriționale arată: apa cu lămâie furnizează în primul rând vitamina C în cantități semnificative. Cu toate acestea, se spune că băutura are mult mai multe beneficii. Iată câteva clarificări, mai jos.

  Apa cu lămâie vă ajută să slăbiți?. Apa cu lămâie vă poate ajuta să consumați mai puține băuturi dulci și, prin urmare, să economisiți calorii. De asemenea, experții recomandă persoanelor care doresc să slăbească să bea mai multă apă, mai ales înainte de masă. Acest lucru vă umple stomacul și vă face să vă simțiți sătul mai repede și să mâncați mai puțin. Dacă un strop de suc de lămâie în apă vă poate face mai probabil să urmați acest sfat, atunci apa cu lămâie vă poate ajuta teoretic să slăbiți în acest fel.

  Apa de lamaie întărește sistemul imunitar? Apa cu lămâie oferă vitamina C. Deși nu este suficientă pentru a vă satisface necesarul zilnic, ea conține totuși aproape 20 la sută. Și aceasta este baza pentru afirmația faptului că apa cu lămâie susține sistemul imunitar. Adevărul este că vitamina C – numită și acid ascorbic – are un efect antioxidant. În acest fel, poate proteja celulele organismului de daunele cauzate de așa-numiții radicali liberi și poate sprijini mecanismul natural de protecție al organismului, conform t-online.de.

  Apa cu lămâie stimulează digestia? Pentru a descompune alimentele din stomac, organismul are nevoie de acid, mai precis acid din stomac. Acesta este singurul mod în care poate absorbi nutrienții individuali. Apa cu lămâie înainte de masă poate promova digestia prin conținutul de acid citric și prin stimularea eliberării acidului din stomac.

  Apa cu lămâie poate fi dăunătoare? Teoretic, acidul citric poate fi dăunător smalțului dentar. Persoanele cu smalț dentar slab sau deteriorat, în special, nu ar trebui să se spele pe dinți imediat după ce au băut apă cu lămâie De asemenea, este important să nu te bazezi pe un pahar zilnic de apă cu lămâie pentru a menține o dietă sănătoasă. Beneficiile băuturii devin evidente doar dacă ai o dietă sănătoasă și variată în general. Asta înseamnă să mănânci multe legume proaspete, produse din cereale integrale și grăsimi și proteine sănătoase.

Stiri relevante
16.06.2024 10:22 685 Mașa și Medvedev

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md