BĂSESCU: Să se voteze și în consiliile locale din România Unirea cu R. Moldova
„Alegem primarul în două tururi” şi „Unirea cu R. Moldova” constituie două proiecte care vor fi supuse marţi aprobării Consiliului Executiv Naţional al Partidului Mişcarea Populară.
Preşedintele PMP, senatorul Traian Băsescu, a explicat că această campanie - „Alegem primarul în două tururi” - trebuie desfăşurată „pentru a conştientiza populaţia, dar şi oamenii politici că fără două tururi PSD va rămâne pe vecie împietrit în administraţia locală, cu efecte catastrofale şi pentru alegerile legislative”.
Al doilea proiect, propus de Băsescu, vizează ca în consiliile locale din ţară să se voteze Unirea României cu R. Moldova, transmite Agerpres.
„Vă propun să adăugăm un proiect «Unirea cu R. Moldova». Este timpul să începem să acţionăm şi în România. Sunt 106 localităţi din R. Moldova care simbolic au votat în consiliile locale Unirea cu România. Asta arată curaj în vremurile astea în R. Moldova, în condiţiile în care este un Dodon rusofil până în măduva oaselor. Totuşi, sunt administraţii locale unde consilieri, primari şi secretar general votează Unirea cu România. (...)
Cea 105-a localitate care a votat este Sadova, comuna lui Igor Dodon, iar primarul a spus că o să-l voteze pe Igor Dodon dacă va candida la funcţia de preşedinte al României Mari. (...) Deci trebuie să adoptăm şi acest al doilea program, pentru că ar fi foarte important să stimulăm administraţiile locale de la noi să dea şi ei un vot în consiliile locale pentru unirea României cu R. Moldova, pentru că altfel trece Unirea pe lângă România, fraţilor”, a spus marţi Băsescu, la începutul şedinţei Consiliului Executiv Naţional al Partidului Mişcarea Populară.
El a explicat că „riscurile de presiune excesivă pe administraţia de la Chişinău din partea Moscovei nu ar mai fi atât de mari cât au fost înainte ca Federaţia Rusă să deţină Crimeea”.
„O să vă spun şi care este argumentul, de ce mi se pare foarte potrivit să introducem un asemenea element. Până acum diplomaţia românească şi oamenii politici de la noi spuneau «Nu-i momentul că se supără ruşii, că sunt trupe în Transnistria». Dacă privim la realităţile regionale constatăm cu uşurinţă că Federaţia Rusă nu mai are un mare interes din punct de vedere strategic cu R. Moldova. De ce? Pentru că şi-a luat Crimeea.
Iar Crimeea este mult mai bine aşezată, este ca un portavion către centrul Mării Negre decât R. Moldova sau Transnistria. Ceea ce înseamnă că riscurile de presiune excesivă pe administraţia de la Chişinău din partea Moscovei nu ar mai fi atât de mari cât au fost înainte ca Federaţia Rusă să deţină Crimeea, unde deja şi-a amplasat armament şi muniţie câtă nu a avut niciodată în Transnistria. Deci vă propun să adăugăm la ordinea de zi şi o propunere de propagare a Unirii cu R. Moldova, cu atât mai mult cu cât o avem în programul nostru politic ca şi prioritate”, a adăugat Băsescu.
Pe ordinea de zi de marţi a Consiliului Executiv Naţional al Partidului Mişcarea Populară mai sunt incluse numirea unui preşedinte interimar la organizaţia PMP Giurgiu, validarea Consiliului Executiv judeţean interimar în organizaţiile Dolj, Olt, Timiş şi validarea Consiliului Executiv al Organizaţiei sector șase.
Maia Sandu, discuții cu Nicolae Ciucă: ,,Cu sprijinul României, cel mai important partener economic al nostru, dezvoltăm economia și extindem comerțul, creând noi oportunități pentru cetățeni și îmbunătățindu-le calitatea vieții"
Polonia pregătește o ALIANȚĂ europeană în sprijinul Ucrainei ca răspuns anticipat la revenirea lui Trump la Casa Albă: Epoca externalizării geopolitice s-a încheiat
Încă trei farmacii subvenționate din bugetul de stat, deschise la sate: Numărul acestora a ajuns la 34