20:14:21 21.07.2024
Stiri

Analiză a mediului cultural din R. Moldova, prezentată la Adunarea Generală a EUNIC Global. Narcis Afrăsinei a încurajat statele UE să-și deschidă reprezentanțe la Chișinău pentru a susține activ parcursul european al R. Moldova

Actualitate 25.06.2024 15:29 Vizualizări612 Autor: Ziarul National
Analiză a mediului cultural din R. Moldova, prezentată la Adunarea Generală a EUNIC Global. Narcis Afrăsinei a încurajat statele UE să-și deschidă reprezentanțe la Chișinău pentru a susține activ parcursul european al R. Moldova Facebook


Republica Moldova este „un cadru perfect de dialog cultural” dintre Uniunea Europeană și țările Parteneriatului Estic, iar „EUNIC Moldova ar putea fi un model de lucru și o dovadă a unei construcții de succes a diferitelor interese, conturate pe o platformă uniformă de valori”.

De această părere este Narcis Afrăsinei, director adjunct al Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău și președinte al EUNIC Moldova, care a prezentat recent o analiză a mediului cultural din Republica Moldova în cadrul Adunării Generale a EUNIC Global, cea mai puternică rețea culturală, prezentă în peste 100 de țări, la conducerea căreia a fost ales președinte Liviu Jicman.

Narcis Afrăsinei a încurajat statele Uniunii Europene să își deschidă o reprezentanță în stânga Prutului și să susțină activ parcursul european al Republicii Moldova.

„EUNIC Moldova ar putea fi un model de lucru și o dovadă a unei construcții de succes a diferitelor interese, conturate pe o platformă uniformă de valori. DA, modelul UE nu este unul perfect, dar suntem cel mai bun model de conviețuire construit și cunoscut în întreaga lume, până acum. Ne aflăm într-o perioadă plină de provocări pentru Republica Moldova, dar după cum bine știm, perioadele dificile vin la pachet și cu multe oportunități. Şi identificăm numeroase posibilități, mai ales pentru că publicul către care ne adresăm este unul pur democratic, iar instituțiile guvernamentale alături de care lucrăm au o orientare 100% proeuropeană. Nu în ultimul rând, vedem Republica Moldova ca un cadru perfect de dialog cultural dintre Uniunea Europeana și țările Parteneriatului Estic, iar evenimentele în care suntem angrenați – ca FILIT Chișinău – servește ca o platformă ideală acestui obiectiv, mai ales că în cadrul festivalului se regăsesc scriitori, jurnaliști, traducători, edituri, manageri culturali și marea masă de cititori”, a declarat Narcis Afrăsinei.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md