18:51:45 13.12.2018
 
Stiri

Americanii grei de cap

Politică 12.08.2018 12:44 Vizualizări1704 Autor: Ziarul National
Americanii grei de cap

Trustia, elegii politikoase

Ieri am discutat despre americani, cât de grei de cap sunt ei comparativ cu noi, molotovenii. Cel mai recent și mai convingător exemplu este Ambasadorul James Pettit. L-a invitat Dodon la el și i-a spus: „Dle Ambasador, dragă James, din păcate, eu nu pot promulga afacerea cu vânzarea terenului și ce mai rămas din Stadionul Republican pentru Ambasada SUA, dar – fii atent! – eu sunt disponibil să efectuez o vizită oficială sau de lucru în capitala SUA, Washington”.

Ambasadorul s-o fi gândit că Dodon aiurește ca de obicei, că se contrazice, căci la americani „no deal” înseamnă „no deal”, la revedere și un praj verde, dacă nu semnezi afacerea, la ce să te mai invităm la Washington? Ne crezi sadomazochiști? Pe când în realitate Dodon era cât se poate de coerent, dacă nu dorea să semneze, nu-l invita pe Pettit la el. Mesajul prezidențial îl poate pricepe orice elev, din cea mai îndepărtată școală patriotică, statalistă: dragă James, azi eu nu semnez acest document, dar voi semna a doua zi, când vei veni cu o scrisoare în dinți de la Trump, precum că, împreună cu Melania, mă așteaptă cu nerăbdare la Casa Albă, pe mine cu Galia, șefa fundației „din suflet”.

Și fiindcă a doua zi Pettit nu s-a arătat, Dodon a semnat refuzul categoric de a vinde terenul americanilor. E foarte simplu!Acum stau și mă gândesc cum de au ajuns americanii pe lună și, în general, cum au de gând să comunice cu extratereștrii, dacă nici măcar nu pot descifra ce vorbește Dodon?

Al vostru cromoziom, ucuist, Ion Buraga

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.12.2018 09:31 Nicolae Negru PLDM, un pas umilitor, dar corect

07.12.2018 09:24 Nicolae Negru O coaliție cu PD este inevitabilă

03.12.2018 09:19 Nicolae Negru Filip, Plahotniuc, Putin și Ghimpu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md