18:02:51 24.08.2019
 
Stiri

Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan: „Actuala vizită a companiilor americane este cea mare misiune de afaceri în R. Moldova. Este doar începutul consolidării relațiilor economice dintre țările noastre”

Politică 12.04.2019 15:19 Vizualizări822 Autor: Ziarul National
Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan: „Actuala vizită a companiilor americane este cea mare misiune de afaceri în R. Moldova. Este doar începutul consolidării relațiilor economice dintre țările noastre”

Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții unui grup de importante companii americane, care se află la Chișinău cu ocazia participării la Forumul de afaceri R. Moldova - SUA, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

În cadrul întrevederii, Pavel Filip a apreciat interesul companiilor americane pentru R. Moldova și trecut în revistă principalele reforme și acțiuni implementate de Guvern pentru îmbunătățirea mediului de afaceri, referindu-se la reducerea instituțiilor cu funcții de control și a actelor permisive, modificarea Codului Muncii, stabilizarea sectorului bancar, reformele fiscală și vamală.

„Urmare a reformelor și acțiunilor promovate de Guvern, au fost asigurate toate componentele pentru atragerea investițiilor și impulsionarea relațiilor comercial-economice dintre statele noastre. Vă încurajez să analizați cu atenție portofoliul oportunităților investiționale din R. Moldova, iar noi vom face tot posibilul să vă convingem să investiți în țara noastră”, a menționat Pavel Filip.

De asemenea, oficialul s-a referit la asistența financiară acordată de SUA republicii noastre de la declararea independenței, care se cifrează la 1,4 miliarde de dolari.

La rândul său, Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan, a declarat că actuala vizită a companiilor americane „este cea mare misiune de afaceri în R. Moldova și este doar începutul consolidării relațiilor economice dintre țările noastre”.

Între R. Moldova și SUA sunt semnate 64 de tratate bilaterale, între care acordurile privind relațiile comerciale și protejarea reciprocă a investițiilor. În proces de negociere sunt Convenția pentru evitarea dublei impuneri și Acordul privind transportul aerian.

Menționăm că în R. Moldova activează 406 întreprinderi cu capital american, suma investițiilor fiind de circa 527 de milioane de lei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante
Top stiri

Marcel 12.04.2019 15:40

Vad ca datorita guvernarii PDM, americanii au inceput a avea incredere in tara noastra.

timofei 12.04.2019 16:25

iată cine cu adevărat are griă de cetățeni ca să aibă un loc de muncă bine plătit și pentru viitorul țării!!!

Aurel 12.04.2019 16:53

Vin investitori străini cea ce însemnă că ave un sistem bancar mai sigur, dar și nu mediul de afaceri s-a dezvoltat.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.08.2019 09:23 Nicolae Negru Ipocrizie, numele tău e Dodon-Sandu-N...

19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md