17:08:02 04.08.2020
 
Stiri

Agenția de Guvernare Electronică va prelua competențele de dezvoltare a Registrului resurselor și sistemelor informaționale de stat

Economie 22.04.2020 16:00 Vizualizări933 Autor: Ziarul National
Agenția de Guvernare Electronică va prelua competențele de dezvoltare a Registrului resurselor și sistemelor informaționale de stat


Competențele de creare și ținere a Registrului resurselor și sistemelor informaționale de stat vor fi transferate de la Agenția Servicii Publice către Agenția de Guvernare Electronică. Comisia juridică, numiri și imunități a avizat, astăzi, un proiect de modificare a Legii cu privire la registre.

Potrivit autorilor proiectului, transferul competențelor urmărește dezvoltarea versiunii electronice a Registrului resurselor și sistemelor informaționale de stat, prin eficientizarea și optimizarea procedurilor de înregistrare a resurselor și sistemelor informaționale de stat, precum și de înregistrare a clasificatoarelor utilizate în resursele informaționale de stat.

Realizarea acestor obiective, inclusiv mentenanța Registrului resurselor și sistemelor informaționale de stat, va fi acoperită din fondurile bugetului de stat, destinat finanțării activității AGE și, în caz de necesitate, din mijloacele Proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale”.

Proiectul a fost elaborat de către Cancelaria de Stat, cu suportul Agenției de Guvernare Electronică, în contextul promovării politicii de e-Transformare a guvernării în cadrul administrației publice centrale de specialitate.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

27.07.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Duelul Tănase-Boțan:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md