04:02:40 09.12.2023
Stiri

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei trimite o MISIUNE preelectorală în R. Moldova

Politică 28.01.2019 16:00 Vizualizări2059 Autor: Ziarul National
Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei trimite o MISIUNE preelectorală în R. Moldova


Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) trimite o misiune preelectorală în Republica Moldova, care se va afla la Chișinău în perioada 28 - 31 ianuarie curent.

Potrivit agendei vizitei, delegația APCE va avea întrevederi cu președintele Parlamentului Andrian Candu, cu șeful statului Igor Dodon și cu prim-ministrul Pavel Filip.

Programul vizitei mai include întrevederi cu președintele Consiliului Audiovizualului, Dragoș Vicol, președinta Autorității Naționale de Integritate, Rodica Antoci, președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu, dar și cu membrii CEC.

De asemenea, delegația APCE va avea întrevederi cu șeful Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova, William Massolin, șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, șeful Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, echipa misiunii OSCE/ODIHR de observare a alegerilor, ambasadorii statelor UE și reprezentanții mass-media.

Oficialii europeni vor mai discuta cu reprezentanții fracțiunilor parlamentare și cu liderii partidelor extraparlamentare.

La finalul vizitei, delegația APCE va face publică o declarație pe marginea situației preelectorale din R. Moldova.

Din componența delegației misiunii preelectorale a APCE fac parte parlamentarii Claude Kern (ALDE, Franța), președintele delegației, Elisabeth Schneider - Schneiter (PPE, Elveția), Stefan Schennach (SOC, Austria), Christian Langballe (Grupul Conservatorilor Europeni, Danemarca), coraportorii Comisiei de monitorizare a APCE pentru Republica Moldova Egidijus Vareikis (PPE, Lituania) și Maryvonne Blondin (SOC, Franța).


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
08.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Maria Zaharova...

06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md