21:11:25 18.02.2020
 
Stiri

Actele de studii din R. Moldova ar putea fi RECUNOSCUTE în Italia

Social 09.11.2018 12:37 Vizualizări2236 Autor: Ziarul National
Actele de studii din R. Moldova ar putea fi RECUNOSCUTE în Italia


R. Moldova și Italia vor recunoaște reciproc documentele emise de instituțiile de învățământ superior. Acordului privind recunoașterea actelor de studii între cele două state a fost aprobată de Executiv.

Acordul prevede recunoașterea și echivalarea diplomelor de licenţă și masterat, având drept scop intensificarea schimbului de specialiști dintre cele două state. Totodată, semnarea documentului va crea noi oportunități pentru cetățenii ambelor state de a-și continua studiile în instituțiile de învățământ superior din R. Moldova și Italia.

De asemenea, Guvernul a aprobat inițierea negocierilor asupra Acordului moldo-belarus privind recunoașterea reciprocă a actelor de studii și certificatelor de perfecționare pentru programele de formare pentru adulți.

CITIȚI și ACORD // Cetățenii care au muncit LEGAL în Italia vor putea primi pensii din acest stat, chiar dacă vor reveni acasă

Potrivit documentului, ambele state se vor informa reciproc despre modificările din sistemele de învățământ și vor face schimb de exemple de acte de studii și acte de instruire, emise de R. Moldova și Belarus. Acordul va spori cooperarea în domeniul educației și cercetării, dar și schimbul de bune practici.

Semnarea Acordurilor privind recunoașterea actelor de studii între R. Moldova și Italia și R. Moldova și Belarus va intensifica relațiile de colaborare nu doar în plan bilateral, ci și în contextul participării statelor la diverse proiecte promovate de Uniunea Europeană, Consiliul Europei, dar și alte organizații internaționale și regionale, se spune într-un comunicat de presă al Guvernului.

În același timp, implementarea Acordurilor va îmbunătăți imaginea sistemului educațional național pe arena internaţională, dar și imaginea R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

14.02.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul Ciocoi, primu...

10.02.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Candidatul comun al ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md