23:04:07 21.01.2019
 
Stiri

Actele de studii din R. Moldova ar putea fi RECUNOSCUTE în Italia

Social 09.11.2018 12:37 Vizualizări1835 Autor: Ziarul National
Actele de studii din R. Moldova ar putea fi RECUNOSCUTE în Italia

R. Moldova și Italia vor recunoaște reciproc documentele emise de instituțiile de învățământ superior. Acordului privind recunoașterea actelor de studii între cele două state a fost aprobată de Executiv.

Acordul prevede recunoașterea și echivalarea diplomelor de licenţă și masterat, având drept scop intensificarea schimbului de specialiști dintre cele două state. Totodată, semnarea documentului va crea noi oportunități pentru cetățenii ambelor state de a-și continua studiile în instituțiile de învățământ superior din R. Moldova și Italia.

De asemenea, Guvernul a aprobat inițierea negocierilor asupra Acordului moldo-belarus privind recunoașterea reciprocă a actelor de studii și certificatelor de perfecționare pentru programele de formare pentru adulți.

CITIȚI și ACORD // Cetățenii care au muncit LEGAL în Italia vor putea primi pensii din acest stat, chiar dacă vor reveni acasăPotrivit documentului, ambele state se vor informa reciproc despre modificările din sistemele de învățământ și vor face schimb de exemple de acte de studii și acte de instruire, emise de R. Moldova și Belarus. Acordul va spori cooperarea în domeniul educației și cercetării, dar și schimbul de bune practici.

Semnarea Acordurilor privind recunoașterea actelor de studii între R. Moldova și Italia și R. Moldova și Belarus va intensifica relațiile de colaborare nu doar în plan bilateral, ci și în contextul participării statelor la diverse proiecte promovate de Uniunea Europeană, Consiliul Europei, dar și alte organizații internaționale și regionale, se spune într-un comunicat de presă al Guvernului.

În același timp, implementarea Acordurilor va îmbunătăți imaginea sistemului educațional național pe arena internaţională, dar și imaginea R. Moldova.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.01.2019 09:23 Nicolae Negru Ce le-a răspuns Teodor Meleșcanu lide...

14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

11.01.2019 09:17 Nicolae Negru Cine și de ce disprețuiește geopolitica?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md