16:18:40 19.07.2019
 
Stiri

1,6 MILIARDE de lei vor fi alocați pentru Programul: „Drumuri bune pentru Moldova”. MEI a prezentat PRIMARILOR sectoarele de drum care vor fi reparate în 2018

Economie 01.03.2018 19:17 Vizualizări1729 Autor: Ziarul National
1,6 MILIARDE de lei vor fi alocați pentru Programul: „Drumuri bune pentru Moldova”. MEI a prezentat PRIMARILOR sectoarele de drum care vor fi reparate în 2018

Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) a prezentat astăzi primarilor și președinților de raioane, în cadrul unei întruniri organizată de Guvernul R. Moldova, porțiunile de drum care urmează a fi reparate în acest an. Pentru repararea celor 1200 km de drum, despre care a vorbit anterior liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, sunt prevăzuți în jur de 1,6 miliarde de lei.

„Astăzi, în prezența ambasadorilor și partenerilor de dezvoltare, le-am vorbit autorităților locale despre planul nostru cel mai ambițios pentru 2018, denumit generic „Drumuri bune pentru Moldova”. Avem deja sprijinul politic și resursele bugetare necesare pentru a demara cel mai amplu proiect de infrastructură din mediul rural de după obținerea independenței țării (peste 1200 de kilometri). Dar am ținut să le prezentăm acest plan primarilor și președinților de raioane. Împreună cu specialiștii de la MEI și cu autoritățile locale vom munci anul acesta pentru ca în satele R. Moldova să construim drumuri de calitate”, a scris premierul Pavel Filip pe o rețea de socializare.

În cadrul întrunirii, aleșii locali au avut posibilitatea să discute direct cu ministrul Chiril Gaburici și cu reprezentanții MEI despre sectoarele de drumuri regionale propuse spre reabilitare, resursele financiare alocate, dar și proiectele finanțate din surse externe.

„Vom depune toate eforturile ca porțiunile de drum selectate să fie reparate calitativ și în termenii stabiliți. Este important să îmbunătățim condițiile de trai ale cetățenilor R. Moldova, iar acesta este un prim pas”, a subliniat ministrul Economiei și Infrastructurii.

Programul prevede reabilitarea a circa 1 200 km de drumuri, care vor acoperi aproape 1200 de localități. Suma totală a investițiilor va fi circa 1,6 miliarde de lei. Banii vor fi alocați din Fondul Rutier – 500 de milioane de lei, și din Bugetul de Stat – 1,1 miliarde de lei.

De asemenea, programul „Drumuri bune pentru Moldova” prevede organizarea unei singure proceduri de licitație pentru fiecare raion, care va cuprinde toate sectoare de drum din unitatea administrativ-teritorială și toate sursele de finanțare. Semnarea contractelor și lansarea lucrărilor sunt preconizate pentru luna mai a acestui an.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Vichea 01.03.2018 19:55

Dacă îi reușește lui Plaha să facă întradevăr aceste drumuri, eu unul votez PD-ul la toamnă !

pumnal 01.03.2018 20:04

totusi nu conteaza cit , reiese ca se fac totusi drumurile..

Alex M. 01.03.2018 21:14

Macar cineva a propus vreodata astfel de proiecte de la independenta? Nimeni!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2019 09:12 Nicolae Negru De la post-comunism la post-plahotniu...

15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md