15:51:04 25.07.2024
Stiri

ZOOTEHNIE // Granturi de până la un milion de dolari pentru crescătorii de ovine și caprine: Ce trebuie să facă fermierii din R. Moldova

Actualitate 21.06.2024 10:10 Vizualizări970 Autor: Ziarul National
ZOOTEHNIE // Granturi de până la un milion de dolari pentru crescătorii de ovine și caprine: Ce trebuie să facă fermierii din R. Moldova Agrointeligența


Crescătorii de ovine și caprine din R. Moldova pot beneficia de granturi de până la un milion de dolari în cadrul unui proiect gestionat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA).

Potrivit MAIA, banii vor putea fi utilizați pentru construcția și modernizarea exploatațiilor zootehnice, dotarea acestora cu tehnologii de ultimă generație, precum și achiziționarea animalelor de prăsilă.

De asemenea, sunt disponibile fonduri pentru eficientizarea energetică a exploatațiilor, inclusiv pentru implementarea tehnologiilor de obținere a energiei regenerabile, cum ar fi stații de biogaz și panouri fotovoltaice.

Pentru a beneficia de granturi, producătorii trebuie să fie înregistrați și să activeze în teritoriul controlat de autoritățile Republicii Moldova, cu excepția municipiilor Chișinău și Bălți, să fie deținători legali ai bunurilor ce fac obiectul stimulării prin grant, având un termen de arendă sau comodat de minim cinci ani, să dispună de un plan de afaceri viabil pe termen lung și să contribuie cu minimum 50% din valoarea sub-proiectului investițional.

Lista completă a criteriilor de eligibilitate și documentele necesare pentru aplicare pot fi consultate în Manualul de alocare a granturilor.

Dosarele pot fi depuse la oficiile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md