19:33:51 26.07.2021
 
Stiri

Ziua Universală a Iei: Piese din colecția Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din R. Moldova, expuse la București

Actualitate 24.06.2021 15:51 Vizualizări635 Autor: Ziarul National
Ziua Universală a Iei: Piese din colecția Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din R. Moldova, expuse la București


O expoziție numită „Arta cămășii cu altiță”, care include și piese din colecția Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din Republica Moldova, a fost vernisată astăzi la Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București.

La eveniment au participat Adrian Dupu, secretar de stat al Departamentului pentru relația cu Republica Moldova din Guvernul României, și ministrul-consilier Emil Jacota, Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei Republicii Moldova la București.

Expoziția are loc în contextul susținerii și promovării dosarului multinațional „Cămașa cu altiță – element de identitate culturală în România și Republica Moldova”, cu scopul înscrierii lui în Lista Patrimoniului Mondial Imaterial UNESCO.

CITIȚI și Ziua Universală a Iei: Expoziție, târg și program artistic la Chișinău. „Ie – mărturie de-al meu neam în veșnicie”

Menționăm că ziua de 24 iunie este recunoscută oficial, începând cu anul 2013, ca Ziua Universală a Iei, iar evenimentul este marcat în peste 50 de țări de pe șase continente.

„Oriunde s-ar afla, milioane de români poartă cu mândrie ia, păstrând astfel România în suflet si făcând cunoscute în afara granițelor țării tradițiile și obiceiurile noastre strămoșești. Cămașa tradițională românescă este unul dintre multele elemente de cultură și tradiție care unesc românii de pe ambele maluri ale Prutului”, se arată într-un comunicat de presă al Departamentului pentru relația cu Republica Moldova din Guvernul României.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

23.07.2021 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica României în...

20.07.2021 15:37 Ziarul National George Damian // Adio, Basarabia! Ren...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că trebuie să fie viitorul prim-ministru al R. Moldova, după victoria PAS din alegerile parlamentare anticipate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md