03:11:21 25.07.2024
Stiri

Zeci de tone de MERE, PRUNE și STRUGURI din R. Moldova, vândute anual pe piața României: „Moldova Fruct” își propune ca 70% din merele autohtone să fie comercializate peste Prut

Actualitate 28.11.2023 11:11 Vizualizări1118 Autor: Ziarul National
Zeci de tone de MERE, PRUNE și STRUGURI din R. Moldova, vândute anual pe piața României: „Moldova Fruct” își propune ca 70% din merele autohtone să fie comercializate peste Prut „Moldova Fruct”


România reprezintă principala piață pentru produsele din R. Moldova, peste Prut ajungând peste o treime din mărfurile noastre.

În mod special, piața României este o destinație foarte importantă pentru fructele moldovenești.

Datele Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe „Moldova Fruct” arată că, în primele zece luni ale anului 2023, în România au fost exportate peste 16 mii de tone de prune din R. Moldova, cu 34% mai mult decât în anul 2022. Totodată, R. Moldova exportă anual în jur de 13 mii tone de struguri și, începând cu 2022, mai mult de 10 mii de tone de mere.

Directorul executiv al Asociației „Moldova Fruct”, Iurie Fală, a declarat recent, în cadrul forumului „RO Fruits & Vegetables Show 2023”, un eveniment emblematic al profesioniştilor din industria de fructe şi legume din România, că scopul instituției pe care o reprezintă este ca 70% din merele crescute în R. Moldova să ajungă pe rafturile magazinelor din dreapta Prutului.
„Piața românească este considerată de către producătorii moldoveni drept piață autohtonă. Exporturile de fructe către această destinație sunt în creștere constantă, iar unul dintre obiectivele „Moldova Fruct”, conform strategiei de marketing, este realizarea unei prezențe de 70% din cantitatea de mere importată pe piața românească. Colaborând cu rețelele românești, ne extindem în Europa. În același timp, comunicarea cu partenerii din România ne permite să îmbunătățim standardele de calitate, sortimentul, ambalajul”, a menționat Iurie Fală la forumul de la București.

La evenimentul desfășurat săptămâna trecută au participat și paisprezece producători și exportatori de fructe, membri ai „Moldova Fruct”, care au avut acces la panelurile conferinţei și au avut prilejul să discute cu reprezentanții celor mai importante rețele de magazine, distribuitori și comercianți din România.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md