09:54:11 25.02.2018
Stiri

Voronin face DEZVĂLUIRI despre Zinaida Grecianîi, spunând că ar fi printre cei care au FRAUDAT Banca de Economii

Politică 14.02.2018 13:45 Vizualizări10019 Autor: Ziarul National
Voronin face DEZVĂLUIRI despre Zinaida Grecianîi, spunând că ar fi printre cei care au FRAUDAT Banca de Economii

Comunistul Vladimir Voronin nu o menajează deloc pe lidera Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Zianaida Grecianâi, chiar dacă anterior i-a oferit fotoliul de prim-ministru și a încercat s-o facă președintele R. Moldova în anul 2009. Voronin consideră că Grecianâi ar fi implicată în frauda bancară, care s-a soldat cu așa-zisul „furt al miliardului” din sistemul bancar.

Voronin a declarat pentru Adevărul Live că Greceanîi ar fi luat anterior un credit în sumă de peste 40 de milioane de lei de la Banca de Economii a Moldovei (BEM) pe care nu l-a întors.

„Zinaida Greceanîi singură a luat un credit de la BEM de peste 40 de milioane de lei şi nu a întors niciun leu. Referitor la celelalte personaje, eu nu pot numi pe nimeni. Merge ancheta, pare că merge sau merge înapoi”, a spus Vladimir Voronin la emisiunea „Adevărul Live”.

În 2015, Ziarul NAŢIONAL a publicat o investigaţie în care se scria că Fabrica de Vin din Cojuşna, în consiliul de directori al căreia se afla soţul Zinaidei Greceanîi, Alexei Greceanîi, a luat un credit de la BEM în valoare de 1,63 de milioane de euro şi 500 de mii de dolari. În 2010, fabrica a intrat în faliment. Iar un an mai târziu, în 2011, o companie privată, „Alsvit-print”, a răscumpărat bunurile fabricii, gajate la bancă, cu un alt credit, contractat de firmă de la BEM, în valoare de 40 de milioane de lei. Firma „Alsvit-print” oficial era fondată de o companie off-shore, „Handows Trading”. Există însă documente oficiale care demonstrează că beneficiar al acestei companii străine este Alexei Greceanîi.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Dragos 14.02.2018 14:02

Ancheta merge...inainte, ca racul, prin partidul Dracul a lu'capu'la toata furaciunea, a lu'ala, cremlinezul zis cocainatorul pehinezul care, la Moscva, a mizat pe Dododoasca siamezul, zicand: "Zinaiuda nu e rea, dar Dodoasca e cainele nostrum de curte , iar cainele nu-si tradeaza stapanul".

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md