09:49:51 22.10.2018
 
Stiri

Voronin face DEZVĂLUIRI despre Zinaida Grecianîi, spunând că ar fi printre cei care au FRAUDAT Banca de Economii

Politică 14.02.2018 13:45 Vizualizări10695 Autor: Ziarul National
Voronin face DEZVĂLUIRI despre Zinaida Grecianîi, spunând că ar fi printre cei care au FRAUDAT Banca de Economii

Comunistul Vladimir Voronin nu o menajează deloc pe lidera Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Zianaida Grecianâi, chiar dacă anterior i-a oferit fotoliul de prim-ministru și a încercat s-o facă președintele R. Moldova în anul 2009. Voronin consideră că Grecianâi ar fi implicată în frauda bancară, care s-a soldat cu așa-zisul „furt al miliardului” din sistemul bancar.

Voronin a declarat pentru Adevărul Live că Greceanîi ar fi luat anterior un credit în sumă de peste 40 de milioane de lei de la Banca de Economii a Moldovei (BEM) pe care nu l-a întors.

„Zinaida Greceanîi singură a luat un credit de la BEM de peste 40 de milioane de lei şi nu a întors niciun leu. Referitor la celelalte personaje, eu nu pot numi pe nimeni. Merge ancheta, pare că merge sau merge înapoi”, a spus Vladimir Voronin la emisiunea „Adevărul Live”.

În 2015, Ziarul NAŢIONAL a publicat o investigaţie în care se scria că Fabrica de Vin din Cojuşna, în consiliul de directori al căreia se afla soţul Zinaidei Greceanîi, Alexei Greceanîi, a luat un credit de la BEM în valoare de 1,63 de milioane de euro şi 500 de mii de dolari. În 2010, fabrica a intrat în faliment. Iar un an mai târziu, în 2011, o companie privată, „Alsvit-print”, a răscumpărat bunurile fabricii, gajate la bancă, cu un alt credit, contractat de firmă de la BEM, în valoare de 40 de milioane de lei. Firma „Alsvit-print” oficial era fondată de o companie off-shore, „Handows Trading”. Există însă documente oficiale care demonstrează că beneficiar al acestei companii străine este Alexei Greceanîi.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Dragos 14.02.2018 14:02

Ancheta merge...inainte, ca racul, prin partidul Dracul a lu'capu'la toata furaciunea, a lu'ala, cremlinezul zis cocainatorul pehinezul care, la Moscva, a mizat pe Dododoasca siamezul, zicand: "Zinaiuda nu e rea, dar Dodoasca e cainele nostrum de curte , iar cainele nu-si tradeaza stapanul".

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2018 09:09 Nicolae Negru A patra cale sau Ideologia Juche în v...

19.10.2018 08:59 Nicolae Negru Politica urii

18.10.2018 10:02 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Erdogan

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că sintagma „integrare europeană” trebuie introdusă în Constituția R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md