VIDEO // Turiștii din toată lumea vor trebui să plătească o TAXĂ specială pentru a vizita faimoasa Fontana di Trevi din Roma
Chiar dacă strâng sume uriașe din monezile aruncate în Fontana di Trevi, autoritățile din Roma au în vedere impunerea unei taxe pentru a vizita atracția turistică. Doar turiștii ar fi nevoiți să se caute prin buzunare pentru a vedea superba fântână, în timp ce localnicii ar avea acces gratuit.
Propunerea consilierului municipal responsabil cu turismul din Roma include un sistem de rezervare a biletelor pentru turiștii care vizitează Fontana di Trevi. Atracția turistică este una din cele mai populare din Orașul Etern, iar aruncatul monezilor a devenit tradițional aici încă din secolul 19.
„Personal, aş fi în favoarea analizării unei noi forme de acces, limitată şi temporizată, la Fontana di Trevi”, a declarat Alessandro Onorato, consilierul de turism al Romei, citat de AFP.
Oficialul a clarificat apoi că se referă la „un sistem de rezervare a biletelor - gratuit pentru locuitorii din Roma şi cu un cost simbolic de un euro pentru turişti”.
Turiștii care vizitează fântâna urmează de obicei un ritual specific. Monezile se aruncă cu mâna dreaptă și cu spatele la fântână după ce și-au pus o dorință, ritual ajuns pe marele ecran în filmul american „Trei monezi în fântână” din 1954.
În fiecare an, autoritățile din Roma strâng aproximativ 1,5 milioane de euro din mărunțișul aruncat în Fontana di Trevi, adică aproximativ 3.000 de euro în fiecare zi, potrivit Euronews.
Fondurile nu merg în bugetul local al Romei, ci la Caritas, o organizație caritabilă catolică. Banii sunt utilizați pentru a-i ajuta pe cei mai săraci locuitori din capitala Italiei, în special persoanele fără adăpost.
Biroul Politici de Reintegrare, despre cazul scriitorilor interziși în Transnistria: „Retorica pacifistă a Tiraspolului este una de fațadă, nu există nicio deschidere pentru comunicare”. Mediatorii internaționali, sesizați
Nouă participanți la referendumul constituțional din 20 octombrie: Partidele care vor convinge oamenii să spună NU la referendum, în minoritate
Guvernul oferă DETALII despre Platforma de Parteneriat, care va reuni peste 65 de delegații la Chișinău: „Ne dorim să CONECTĂM mai mult R. Moldova cu UE, să conturăm mai multe investiții în infrastructură, să reducem vulnerabilitatea energetică”