05:06:28 18.05.2021
 
Stiri

VIDEO // Replica lui Cavcaliuc: Pe cine îl acuză că i-ar fi „comandat” dosarele penale: „Toate probele sunt salvate peste hotare”

Actualitate 15.02.2021 16:26 Vizualizări1445 Autor: Ziarul National
VIDEO // Replica lui Cavcaliuc: Pe cine îl acuză că i-ar fi „comandat” dosarele penale: „Toate probele sunt salvate peste hotare”


Fostul șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, crede că cele trei urmăriri penale inițiate de către procurori pe numele său ar fi o „comandă politică”.

Mai mult, Cavcaliuc spune că știe cine i-ar crea probleme și spune că are „probe salvate peste hotare” în privința acestei persoane, deși nu a oferit niciun nume.

„Acest haos din R. Moldova nu se va termina nici azi, nici mâine și nici peste jumătate de an. Justiția la televizor rămâne, cu părere de rău, un atu în R. Moldova. (…) Calific această acțiune ca o comandă politică și știu de la cine și în ce circumstanțe este făcută această comandă politică și de ce. Vreau să le spun acelor persoane care au făcut acest lucru folosind instituțiile statului că eu nu mă tem. Unu: nu am de gând să plec din țară. Doi: voi lupta și îmi voi demonstra nevinovăția. Trei: toate probele care arată spre vinovăția acestei persoane care a comandat această răfuială, prin justiția moldovenească, sunt salvate peste hotarele țării și, indiferent dacă voi fi mort sau voi fi închis în pușcărie, societatea noastră și comunitatea internațională va afla cine și cu ce scop a comandat acest lucru, prin justiția moldovenească, care, cu părere de rău, încă este controlată politic”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc într-un briefing de presă.

Amintim că Procuratura Generală a anunțat astăzi că a anulat ordonanțele de neîncepere a urmăririi penale, emise anterior de Procuratura Anticorupție în privința fostului șef adjunct al IGP, și a dispus reluarea procesului penal, iar în două cazuri - începerea în privința acestuia a două dosare penale pentru „depășirea atribuțiilor de serviciu”.

Potrivit procurorilor, neregulile au fost constatate de Procuratura Generală în cadrul verificărilor proceselor penale pornite în baza sesizărilor depuse anterior la Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție, inclusiv de către Serviciul Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI, ex-șeful IGP ș.a.

SPIA ar fi stabilit o serie de încălcări pretins abuzive ale lui Cavcaliuc, care în cursul anului 2015 ar fi aplicat ilegal stimulări, sancțiuni disciplinare, avansări, transferuri, concedieri, acordat grade speciale și concedii, fără a avea împuterniciri în acest sens, prejudiciind statul în proporții deosebit de mari.

Deși ulterior angajații MAI au fost repuși în drepturi prin deciziile irevocabile ale instanțelor de judecată, fiecare fiind despăgubit cu sute de mii de lei, iar caracterul ilegal al acțiunilor șefului adjunct al IGP a fost confirmat, Procuratura Anticorupție a refuzat, în perioada anilor 2015 – 2019, pornirea urmăririi penale în privința acestuia, arhivând materialele.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Moșul 15.02.2021 21:52

Hai că-i bun. Iesă la iveală acțiunile celor de la ”putere” care trebuia să apere drepturile oamenilor. Ce a comunicat Cavcaliuc evident indică că cei de la putere activau banditește și erau ocupați cu compromate: Toate probele care arată spre vinovăția acestei persoane care a comandat această răfuială, prin justiția moldovenească, sunt salvate pentru hotarele țării și indiferent dacă voi fi mort sau voi fi închis în pușcărie, societatea noastră și comunitatea internațională va afla cine și cu ce scop a comandat acest lucru, prin justiția moldovenească, care, cu părere de rău, încă este controlată politic”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc. Asta spune că în Moldova cei de la ”putere” activau ”по понятие” Gheorghe Cavcaliuc când deținea interimatul funcției, ar fi aplicat ilegal stimulări, sancțiuni disciplinare, avansări, transferuri, concedieri, acordat grade speciale și concedii, fără a avea împuterniciri în acest sens, prejudiciind statul în proporții deosebit de mari. DA CE AU CERCETAT PROCURORII ATUNCI CĂ AU CLASAT(trebuie să răspundă și procurorul). Procuratura Anticorupție a refuzat, în intervalul anilor 2015 – 2019, pornirea urmăririi penale în privința acestuia, arhivând materialele. Oare nu trebuie să răspundă așa zis ” Procuratura” pentru refuz?????

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine va ridica mănuș...

14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md