13:54:41 21.06.2024
Stiri

VIDEO // Răzbunarea incredibilă a unui inginer NASA după ce hoții i-au furat un colet

Știri 21.12.2018 13:39 Vizualizări1929 Autor: Ziarul National
VIDEO // Răzbunarea incredibilă a unui inginer NASA după ce hoții i-au furat un colet sursa: google.ro


Un inginer NASA a pus la cale o răzbunare incredibilă după ce hoții i-au furat un colet și poliția locală i-a spus că nu are rost să investigheze furtul. Creația i-a împroșcat cu sclipici pe hoți și a surprins imagini cu întreaga scenă.

Mark Rober, un inginer NASA căruia i-a fost furat un colet, s-a gândit că hoții vor reveni după alte pachete lăsate în față uși cât timp e la muncă.

Camerele de filmat de la intrare au surprins o femeie ce i-a ridicat pur și simplu coletul de pe verandă, după care a fugit, însă polițiștii nu au vrut să investigheze furtul, în ciuda dovezilor.

Fără ajutorul poliției, Rober a pus la cale o răzbunare pe cât de complicată, pe atât de incredibilă, pentru a se asigura că îi învață o lecție pe răufăcători.

Cu ajutorul prietenilor săi ingineri și a unui mecanism complex, Rober a realizat ceea ce el numește „un pachet momeală” ce arată ca un Apple HomePod livrat chiar de către Amazon, scrie Daily Mail.

Răzbunarea incredibilă a inginerului a inclus un nor de sclipici, patru telefoane mobile și un spray urât mirositor

În interiorul cutiei albe, Rober a creat un mecanism special ce împroșca hoțul cu sclipici atunci când scotea capacul. Cutia conținea și patru telefoane mobile, capabile să înregistreze video reacția hoțului din orice unghi și să o transfere imediat într-un fișier online.

Mecanismul includea și un spray urât mirositor ce se dispersa la câteva secunde după deschiderea pachetului. Rober a dotat cutia și cu un GPS, pentru a afla imediat când e furat „coletul” și unde ajunge.

Pentru a putea păcăli hoții, inginerul a încercat să decoreze coletul astfel încât să pară o livrare reală. L-a împachetat în plastic transparent și i-a lipit o chitanță de livrare ce includea o glumă subtilă.

Inginerul NASA a fost inspirat de Kevin din Home Alone pentru răzbunarea sa inventivă

Așa cum declara Rober, Kevin McAllister din Home Alone e idolul lui, așa că s-a inspirat din filmul preferat atunci când a creat chitanța falsă a coletului. Adresa trecută pe colet e cea a casei în care s-a filmat Home Alone și pachetul le e adresat lui Harry și Marv, faimoșîi hoți din film.

După șase luni de construit și testat, „coletul” a fost gata de furat. Rober l-a lăsat pe verandă și a așteptat. În timp ce era la muncă, a primit notificare că pachetul fusese „ridicat” și s-a grăbit să îl urmărească folosind GPS-ul.

Rober nu avea nevoie de pachet pentru a vedea reacția hoților, pentru că telefoanele mobile înregistrau continuu și transmiteau video în fișierul online, însă a fost foarte încântat să-și găsească mecanismul, ce fusese abandonat într-o parcare.

Hoțul deschisese coletul în mașină și întreaga să reacție a fost înregistrată. Din cauza sclipiciului și mirosului, tânărul a decis să arunce pachetul în parcare.

După succesul înregistrat de primul colet, Rober a folosit „momeala” pentru a prinde mai mulți hoți.

Majoritatea au deschis pachetul în mașină și au fost speriați atunci când mecanismul a început să funcționeze, însă unul dintre ei a decis să afle ce e în colet chiar în propria casă. Sclipiciul i-a acoperit tot patul și a fost nevoit să îl aspire.

Rober a publicat video-ul cu toate reacțiile hoților pe YouTube, unde a fost vizionat de peste 36 de milioane de ori în doar trei zile.

Răzbunarea inginerului NASA a încântat întreg Internetul, ce l-au lăudat pentru inventivitate și pentru modul în care a pedepsit hoții. Mulți ar vrea să îi urmeze exemplul și susțin mesajul video-ului ce descurajează indivizii să fure.

Sursa: digi- world.tv.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md