07:11:50 24.04.2024
Stiri

VIDEO // O companie din Marea Britanie, care transformă plasticul reciclabil în bitum, o componentă a ASFALTULUI, și-a început activitatea la Strășeni. Autoritățile dau asigurări că drumurile construite în R. Moldova vor fi mai DURABILE

Actualitate 23.02.2024 16:01 Vizualizări1510 Autor: Ziarul National
VIDEO // O companie din Marea Britanie, care transformă plasticul reciclabil în bitum, o componentă a ASFALTULUI, și-a început activitatea la Strășeni. Autoritățile dau asigurări că drumurile construite în R. Moldova vor fi mai DURABILE


Compania britanică „De MacRebur”, care transformă plasticul nereciclabil în bitum - o componentă a asfaltului, și-a început activitatea în R. Moldova, la Strășeni. Compania transformă deșeurile de plastic reciclat în aditivi pentru asfalt, pentru a-l face mai rezistent. Este vorba despre o tehnologie care mărește calitatea asfaltului cu 30% și prelungește durata de viață a infrastructurii rutiere.

Potrivit ministrului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, britanicii au venit cu o investiție de 1,2 milioane de euro, iar acesta este doar începutul.

„V-am spus că vom face tot posibilul să-i aducem în R. Moldova. Asta s-a și întâmplat. În această săptămână, au lansat producția la fabrica din Strășeni. Drumul este mai durabil cu materialul MR8 (materialul care se va produce la fabrica din Strășeni), având în vedere creșterea cu până la 30% a calității. Pentru fiecare kilometru de drum produs cu MR8 sunt utilizate 5 tone de plastic. Este vorba de plasticul care ne-ar polua solul și apele. Astfel de tipuri de plastic nu pot fi reciclate în niciun alt mod. Mai ieftin, mai calitativ și mai ecologic”, a precizat Alaiba.

De asemenea, firma britanică va exporta bitum și pe piețele din România și Ucraina.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md