22:19:36 15.08.2020
 
Stiri

VIDEO // LIPSĂ de CVORUM, a treia oară! Doar 50 de deputați prezenți la ședința Parlamentului: Decizia Zinaidei Greceanîi

Actualitate 06.07.2020 14:09 Vizualizări1976 Autor: Ziarul National
VIDEO // LIPSĂ de CVORUM, a treia oară! Doar 50 de deputați prezenți la ședința Parlamentului: Decizia Zinaidei Greceanîi


UPDATE // Expertul constituționalist Nicolae Osmochescu a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că proiectele de legi pentru care Guvernul Chicu și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului nu pot intra în vigoare, odată ce nu s-a reușit prezentarea acestora în fața deputaților.

**********************

Ședința Parlamentului, în cadrul căreia urma fie validată asumarea de răspundere a Guvernului Chicu vizavi de modificarea bugetului de stat, a eșuat și astăzi, din lipsă de cvorum.

La ședință și-au anunțat prezența 50 de deputați - 49 socialiști și democrați, plus independentul Alexandru Oleinic.

Aceasta a fost a treia tentativă eșuată a actualei guvernări de a forța intrarea în vigoare a deciziei Guvernului Chicu, aprobată de 1 iulie curent, care prevedea mai multe majorări de salarii și alocări de subvenții în preajma alegerilor prezidențiale.

Opoziția a anunțat că este gata să susțină toate inițiativele în sprijinul populației, dar a somat Guvernul să trimită proiectele de legi în procedură obișnuită în Parlament, pentru a fi dezbătute de către deputați. PPDA, de exemplu, a anunțat că este gata să susțină majorarea salariilor pentru medici începând cu 1 august, nu cu 1 septembrie, așa cum vrea Guvernul Chicu, adică medicii să primească retrbuții mai mari cu doar câteva zile înainte de ziua alegerilor prezidențiale.

„Nu vă pare interesantă situația aceasta, stimați colegi? (...) Constat lipsa cvorumului în sală. (...) Miercuri va avea ședința Biroului Permanent al Parlamentului unde trebuie să discutăm cât mai poate dura baicotul (boicot - n.r.) colegilor din opoziție”, a declarat Zinaida Greceanîi, președinta Parlamentului.

****************

Conducerea socialistă a Parlamentului a anunțat, pentru a treia oară în ultimele cinci zile, ședința Parlamentului în cadrul căreia ar urma să fie dezbăută chestiunea asumării răspunderii de către Guvernul Chicu pentru modificarea bugetului de stat.

Joia și vinerea trecută, opoziția a boicotat ședințele Legislativului, nemulțumită că președintele Igor Dodon „deconectează Parlamentul” de la procese importante precum este și modificarea bugetului de stat.

Deputații din opoziție susțin că sunt gata să voteze majorarea salariilor pentru medici sau alocarea subvențiilor pentru agricultori, dar cer ca legile să vină în Parlament pentru examinare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

I.Vasile 06.07.2020 14:06

Baicotul??? această agramată ar trebui trimisă să ia BAC-ul...

Tarnacop 06.07.2020 15:05

Suhofructul lui Putin, ce-a care era gata sa impuste tinerii de dragul lui Voronin, care l-a votat pe Timofti, i-ar astazi i-l sustine pe Dodon in efortul lui dea vinde Tara, sa se ingrijoreze de sobla sosilista, nu de opozitie. Se scurteaza funia - tov. Grecianaia !

Petru 06.07.2020 16:56

Daca era trecut prin parlament legile acestea erau deja adoptate in 7 zile.Dar coruptul Doddonu vrea sa obtina doar el devidente electorale.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.08.2020 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Praful lui Dodon în ...

10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md