05:27:04 03.03.2024
Stiri

VIDEO // La Măgdăcești a fost INAUGURATĂ grădinița „Tip Pitic Mioveni”, reconstruită din temelii grație suportului Primăriei Mioveni, România. Costul proiectului depășește 13 MILIOANE de lei

Actualitate 20.08.2021 16:37 Vizualizări4680 Autor: Ziarul National
VIDEO // La Măgdăcești a fost INAUGURATĂ grădinița „Tip Pitic Mioveni”, reconstruită din temelii grație suportului Primăriei Mioveni, România. Costul proiectului depășește 13 MILIOANE de lei Facebook


În localitatea Măgdăcești, raionul Criuleni, a fost inaugurată astăzi instituția preșcolară „Tip Pitic Mioveni”, care va putea găzdui 120 de copii. Grădinița, care arăta într-o stare jalnică acum doi ani, a fost reconstruită cu sprijinul material oferit de Consiliul Local Mioveni, în baza Acordului de Înfrățire existent între cele două administrații locale.

Creșa-grădiniță găzduiește șase săli de clasă plus anexe și spații administrative și este frecventată unui număr de 120 de copii.

Imobilul care a fost inaugurat astăzi are la bază o veche clădire, ridicată cu zeci de ani în urmă și în care a funcționat anterior vechea școală a satului Măgdăcești.


La eveniment a participat și primarul de Mioveni, județul Argeș, Ion Georgescu, dar și reprezentanți ai celor două primării înfrățite.Primarul de Măgdăcești, Liuba Cojocaru, a menționat că proiectul a costat 13 000 300 de lei.

„Nu era posibilă realizarea acestui obiectiv fără minunea de la Dumnezeu - înfrățirea satului Măgdăcești cu orașul Mioveni Județul Argeș România. Acordul între cele două primării a fost semnat pe 8 martie 2016. De atunci și până acum am avut mai multe realizări. Pe 29 martie 2019 a avut loc ședința comună a celor două consilii locale, în cadrul căreia a fost semnat acordul de finanțare pentru construcția grădiniței. Datorită acestor oameni am reușit, am realizat un obiectiv mare pentru copii. Vreau să mulțumesc tuturor celor ce au contribuit la acest proiect”, a declarat Liuba Cojocaru, în cadrul ceremoniei de inaugurare.

Primarul de Mioveni, Ion Georgescu, a promis sătenilor că echipa sa va sprijini în continuare Măgdăceștiul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md