13:21:13 10.04.2020
 
Stiri

VIDEO // Compromisul propus de PAS și PPDA pentru ca Guvernul să renunțe la ASUMAREA răspunderii privind Legea procuraturii

Politică 08.11.2019 12:47 Vizualizări3527 Autor: Ziarul National
VIDEO // Compromisul propus de PAS și PPDA pentru ca Guvernul să renunțe la ASUMAREA răspunderii privind Legea procuraturii captură privesc.eu


Fracțiunile parlamentare ale Blocului „ACUM” le-au transmis socialiștilor că premierul Maia Sandu este gata să renunțe la asumarea răspunderii privind Legea procuraturii, doar dacă fracțiunea PSRM votează astăzi aceeași inițiativă în două lecturi în Parlament.

„Noi credeam că sistemul se va autocurăța din interior, dar nu se întâmplă asta. Au trecut deja cinci luni. Astfel, suntem nevoiți să aplicăm metode mai puțin tradiționale. Procurorul va fi numit pe o perioadă de șapte ani și este foarte important ca acum să înceapă curățarea adevărată. Ce va urma în anii următori… Dacă va fi un procuror apolitic, atunci nu văd mari riscuri. Noi suntem gata să renunțăm la asumarea răspunderii, doar dacă PSRM votează alături de noi, în două lecturi, un proiect de lege similar celui aprobat de Guvern”, a declarat liderul fracțiunii PPDA, Alexandr Slusari.

La rândul său, liderul fracțiunii PAS, Igor Grosu, crede că se impun măsuri de urgență și nu e timp pentru a trimite acum proiectul respectiv la Comisia de la Veneția.

„Dacă trimitem proiectul la Comisia de la Veneția, urmează cel puțin o lună de așteptare, tărăgănare… Putem în paralel transmite această Lege Comisiei de la Veneția, iar ulterior s-o îmbunătățim. Această castă, acești indivizi care au comis abuzuri caută acum să obțină indulgență de la unii, de la alții. Ei își revin. Noi nu vrem să fim fațadă la această revenire a lor. Noi am venit cu o soluție pentru a găsi ieșire din această situație, iar acum PSRM urmează să dea un răspuns”, a precizat Grosu.

Acesta a mai adăugat că Blocul „ACUM” nu-și dorește anticipate, iar cei care nu doresc reformarea justiției să-și asume provocarea acestora.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.04.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Se ascunde Dodon în ...

06.04.2020 09:28 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statuia mareșalului ...

04.04.2020 18:14 Ziarul National Victor Chirilă // Creditul rusesc est...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md