Implementat! Cel puțin aproape 50%


Punct de sprijin
Ascultam ieri la radio în automobil o emisiune de la un post tv afiliat CNN.
Cei patru deputați PD-L-PSD și doi prezentatori neafiliați ne abureau cu succesele guvernării. 44% implementat, zicea fata cu mingea. „Cel puțin aproape 50%”, zicea Siroja. După care toți odată, la unison - „asta datorită stabilității”. „Pace și stabilitate” – iată ce vrea poporul. Firește, ei știu exact ce vrea poporul. Mai ales că ultimul BOP zice că tocmai 5% cred că situația în țară e stabilă, iar 93% - că NU este stabilă! Dar și aici Siroja știe răspunsul. Sondajele-s proaste! „Trebuie să vedem cine comandă muzica”. Soros, Siroja, Soros. De la ’98 încoace. Normal că rezultatele nu coincid și nici nu pot coincide cu sondajele pe care le plătește PD! De aceea, oricât nu v-ar arăta sondajele voastre, noi știm că n-aveți mai mult de 5%. Ah, da, mai să uit de sugestia deloc fină că sondajele instigă la ură și violențe. Cretinism, vor zice unii. Ba nu. De ce n-am admite că pot fi interzise „sondajele incorecte”? Cu așa juriști talentați putem să ne așteptăm la orice.
Cică în trei luni s-a făcut mai mult decât într-un an precedent. Nu ne speriați, vă rog! Credeam că ceea ce ați făcut în anul precedent nu poate fi depășit niciodată. Dacă ați făcut mai mult, trebuie să ne așteptăm la ceva foarte rău. Este exact cazul când e mai bine să nu faceți nimic. E mai puțin periculos. Și mai aproape de adevăr, desigur.
Dacă tot nu credeți, citiți declarațiile reprezentantei FMI din R. Moldova. Or, ceea ce zice dna Khachatryan este și poziția oficială a FMI. Spre deosebire de poveștile voastre despre întâlnirea lui El Coordonatore cu unul dintre directorii FMI. Și această poziție este expusă exact în ajunul vizitei misiunii FMI la Chișinău. Asta și pentru a vă tempera elanul de paradă că, iată, vine misiunea în mai, iar în iunie deja negociem semnarea memorandumului. Pe naiba! Aveți lista problemelor nerezolvate de ani de zile. Ați făcut ceva în sectorul financiar-bancar (cu excepția numirii noului guvernator la BNM, nu și conducerea nouă)? Poate fata cu mingea să ne spună ce-i cu transparența acționariatului? Sau acest Figaro al justiției în stil moldovenesc să ne povestească ce s-a făcut pentru deoff-shore-izarea sectorului, în loc să comenteze sondaje? Sau tot corul 4+2 să ne lămurească ce înseamnă fraza dnei Khachatryan: „Una dintre cele mai importante probleme rezultă din lipsa clarităţii privind proprietarii beneficiari finali ai băncilor, ceea ce de fapt înseamnă că nu sunt cunoscute, în definitiv, persoanele care controlează băncile. Acest lucru le permite unor persoane sau grupuri să obţină controlul asupra băncilor mari din Republica Moldova, evitând controlul adecvat din partea organului de supraveghere”. Firește, doamna e diplomat. Noi vom întreba mai pe șleau. Când se vor termina „razborcile” (clarificările – n.r.) dintre Plahotniuc și Platon? Când vor apărea numele lor ca acționari beneficiari finali? Când vom înceta să ne mai ascundem după denumiri de off-shore-uri? Nu de alta, dar tare vreau să avem lista Forbes pentru Moldova și nu amărâții ceia de milionari de care ne zice FISC-ul. Avem miliardari și vrem să ne mândrim cu ei! Să știm exact ce au făcut pentru țară.
Da, și pentru fata cu mingea și Figaro al justiției – legile trecute prin Guvern și chiar votate în Parlament nu înseamnă deloc implementarea lor, cum ziceți voi. Pentru că sunteți oameni foarte ocupați și nu aveți timp să citiți DEX-ul, vă ajut - IMPLEMENTÁ, implementez, vb.I.Tranz. A pune în practică, în funcțiune, a aplica; a integra; a îndeplini, a realiza.
Ați sesizat diferența? Câte procente ziceți? „Cel puțin aproape 50%”?













































































