21:01:35 30.09.2020
 
Stiri

SĂRBĂTOAREA DIN ŢARC

Opinii 27.08.2016 13:13 Vizualizări5825 Autor: Victor Ciobanu
SĂRBĂTOAREA DIN ŢARC


Punct de sprijin

Am văzut-o. Sărbătoare în ţarc. Independentă de popor. Şi de ţară.

Acum le dau dreptate trompetiştilor regimului. Da, coordonatorul e manager eficient. Regizat şi organizat bine. Cântece şi dansuri, ca la nuntă moldovenească. Sărbătoare. Doar că nu pentru toţi. O horă mare, pentru toată ţara, zice prezentatorul. În afară de oficiali şi dansatori nu se vede nimeni. Peste o oră şi ceva dispar şi oficialii, rămân doar dansatorii. Reportajele retransmise din teritorii pe ecranul mare arată acelaşi lucru – dansatori şi hore.

Toată ţara, ziceţi?! Păi, e doar pentru câteva sute de oameni, adunaţi în ţarcul din PMAN. Îngrădită de jur-împrejur cu un gard păzit de trei cordoane de poliţişti. Cu lunetişti (?!)pe acoperişul Guvernului şi gaze lacrimogene. Pentru cine? Pentru popor. Care, vorba lui Jvaneţky, e tot aici, după gard. „La ei azi în interior e muzică, se aud cuvântări, se văd drapele – e ziua lor. Succesele chiar există. Doar ca să le vezi, trebuie să nimereşti acolo, în interior, la ei. La ei creşte volumul producţiei, înseamnă creşte şi volumul consumului. Tot la ei”.

E scris pe timpurile URSS. Ceea ce am văzut azi este exact de acolo. Dansuri şi muzică. Popor fericit. La televizor. Mergem cu paşi siguri încolo. Felicitări!

Pentru cei care încă n-au înţeles, Romică ne zice de la bublika – e cea mai mare sărbătoare...

Chiuiţi! Acesta e refrenul, repetat la fiecare 5 minute de moderatori şi de ministra Culturii. Păi, ce puteţi să ne mai oferiţi?! Chiuim…

P.S. Ministra Culturii e bună de moderator la nunţi.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Ala 27.08.2016 18:38

Guvernul LILIECILOR, tocmit pe timp de noapte, se-a aratat inca odata in plus capacitatea de pestera. Si ... pacat, dar asta este ... sunt de ajunsi oameni din paie, care vor canta si vor dasa pe cadavrele semenilor sai, pe mormintele lor, daca LILIECII ii vor plati gras. Iata asa natiune serba si umila suntem ... statalistii moldoveni, de fapt a unii aschii de Moldova, se pot in continuare lafai prin treuci de bucurie. ei, slugile, controleaza bucata de tara, rupta si necajita, indobitocita si batjocorita si ei, grohaitii dovedesc unui popor, ca grohaiala si ramatul prin baliga, asta este destinul «adevaratului» moldovean. Dar sa dovedit odata in plus, ca moldoveanul nu plange si canta la colturi de masa fiindca este cu dereglari de personalitate, dar deoarece, ei, moldovenii sunt cel putin de 2 tipuri: onesti, curajosi, luptatori, mandri, corecti, intelegenti dar si blegi, lingai, imbecili, tradatori, hotomani, agramati ... O fi un blestem pentru acest petec de pamant. Astazi e ziua LILIECILOR ... a guvernului LILIECILOR ... a tarii LILIECILOR ... Chiuiti, mai ….

Ion Zastavnetchi 28.08.2016 08:57

Se intareste guvernarea. Se intareste pentru a putea tine piept protestelor poporului. Banii care trebuie folositi pentru riducarea pensiilor sunt folositi pentru inarmarea politiei, armatei, marirea salariilor lucratorilor procuSe intaresteraturii, SIS-ului, altor cinovnici care fac parte din guvernare si pot sa o apere de popor. Cand sa-u marit lefile si pensiile judecatorilor nimeni din deputati n-au fost impotriva intelegind dece asta Timofte face.Poate Timofte nici n-a inteles ce face. Guvernarea considera ca cu cat poporul e mai asuprit cu atat el este mai cuminte

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md