03:18:04 27.02.2024
Stiri

Vești proaste pentru moldovenii care vor să-și petreacă concediul în Grecia. Noua TAXĂ pe care vor trebui să o plătească turiștii în 2024

Actualitate 28.11.2023 17:20 Vizualizări2354 Autor: Ziarul National
Vești proaste pentru moldovenii care vor să-și petreacă concediul în Grecia. Noua TAXĂ pe care vor trebui să o plătească turiștii în 2024


Guvernul din Grecia a decis să introducă o nouă taxă pentru turiști, după ce țara a fost devastată de incendii de vegetație și inundații puternice anul acesta.

„Taxa climatică”, care va fi introdusă din 2024, va ajuta autoritățile să adune mai mulți bani pentru acoperirea costurilor generate de dezastrele naturale, potrivit stiridiaspora.ro

Recent, premierul Kyriakos Mitsotakis a anunțat, la cea de-a 87-a ediție a Târgului Internațional de la Salonic, că vrea să mărească finanțarea pentru măsurile de combatere a schimbărilor climatice de la 300 la 600 de milioane de euro.

În primele nouă luni din 2023, Grecia a fost vizitată de peste 27,8 milioane de turiști. Din cauza dezastrelor naturale însă, țara a pierdut 500.000 de turiști.

Noua taxă, stabilită și în funcție de cazare

Pentru o cazare de șapte zile la un hotel de cinci stele, turiștii vor trebui să plătească încă 70 de euro. Comparativ cu taxa de cazare anterioară, turiştii vor suporta costuri suplimentare între unu şi şase euro pe zi, a relatat revista de industrie Travelbook.

„Taxa climatică” va fi însă una sezonieră. Astfel, sumele respective vor trebui plătite din martie până în octombrie. În celelalte luni, din noiembrie până în februarie, se plătește o taxă de noapte de până la patru euro pe zi.

În cazul turiștilor care închiriază o cameră mobilată sau apartamente de vacanță, aceștia vor plăti un tarif suplimentar de 1,50 euro pe zi. Cei care vor alege o vilă sau o casă închiriată pentru o familie - care echivalează cu un hotel de cinci stele - taxa va fi de 10 euro pe zi.

Noile taxe îi nemulțumesc pe hotelieri, care cred că vor afecta închirierile pe termen scurt. În plus, cei care au o cifră de afaceri anuală de peste două milioane de euro sunt obligați să încheie asigurări împotriva dezastrelor naturale. Costurile suplimentare ar putea avea, de asemenea, un impact și asupra prețurilor hotelurilor în anul următor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md