08:03:34 05.08.2020
 
Stiri

Veste BUNĂ pentru mamele din R. Moldova: Perioada de îngrijire a copilului va fi inclusă în calcularea pensiei, având la bază salariul mediu lunar din republică

Social 06.12.2019 14:37 Vizualizări7633 Autor: Ziarul National
Veste BUNĂ pentru mamele din R. Moldova: Perioada de îngrijire a copilului va fi inclusă în calcularea pensiei, având la bază salariul mediu lunar din republică


Femeile din R. Moldova vor avea pensii mai mari, datorită faptului că, la determinarea mărimii acesteia va fi luat în calcul, pentru perioada necontributivă de îngrijire a unui copil până la vârsta de 3 ani, salariul mediu lunar din republică la data calculării pensiei, nu a salariului minim, așa cum se întâmplă în prezent.

O prevedere în acest sens este stipulată în proiectul de lege pentru modificarea Legii privind sistemul public de pensii, care a fost votat, astăzi, în ambele lecturi de către Parlament.

Autorii proiectului afirmă că practica ce exista până acum dezavantaja femeile, perpetuând decalajele de gen la cuantumul pensiilor. Astfel, pe 1 august 2019, pensia medie constituia pentru bărbați 2 278,65 de lei, iar pentru femei - 1 688,34 de lei sau 75% din pensia medie în cazul bărbaților.

Resursele financiare pentru acoperirea cheltuielilor legate de implementarea noilor norme legislative sunt prevăzute în bugetul de stat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md