00:32:59 15.06.2024
Stiri

Verdictul Organizației Aviației Civile Internaționale, după AUDITUL făcut în R. Moldova: Normele securității aeriene sunt implementate în proporție de 80 la sută

Actualitate 15.09.2023 14:10 Vizualizări1301 Autor: Ziarul National
Verdictul Organizației Aviației Civile Internaționale, după AUDITUL făcut în R. Moldova: Normele securității aeriene sunt implementate în proporție de 80 la sută


Organizația Aviației Civile Internaționale (lCAO) a finalizat astăzi auditul efectuat în R. Moldova și a constatat că nivelul de implementare a normelor de securitate aeriană sunt îndeplinite în proporție de 80 la sută. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, consideră că rezultatele auditului „sunt bune”.

„Vești bune pentru securitate aeronautică din R. Moldova. Astăzi s-a finalizat auditul Organizației Aviației Civile Internaționale la care republica noastră a fost supusă. Rezultatele sunt bune. Avem o implementare a normelor de peste 80%, cu 10% mai mult decât la auditul precedent”, a scris Spînu pe Telegram.

Potrivit ministrului, auditorii au analizat procedurile de control al accesului în zonele aeroportuare restricționate, supravegherea sistemului de securitate la bordul aeronavelor, verificarea documentelor și a echipamentelor personalului de bord, cooperarea și coordonarea între diferitele autorități responsabile de securitatea aeronautică.

În opinia ministrului Spînu, auditul ar fi demonstrat că nivelul securității aeriene este unul înalt atât pentru pasageri, echipajele aeronavelor, cât și pentru întreaga industrie aeronautică.

„Este un mesaj important și pentru companiile cu care suntem în dialog”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md