07:16:10 02.10.2023
Stiri

Verdictul Organizației Aviației Civile Internaționale, după AUDITUL făcut în R. Moldova: Normele securității aeriene sunt implementate în proporție de 80 la sută

Actualitate 15.09.2023 14:10 Vizualizări951 Autor: Ziarul National
Verdictul Organizației Aviației Civile Internaționale, după AUDITUL făcut în R. Moldova: Normele securității aeriene sunt implementate în proporție de 80 la sută


Organizația Aviației Civile Internaționale (lCAO) a finalizat astăzi auditul efectuat în R. Moldova și a constatat că nivelul de implementare a normelor de securitate aeriană sunt îndeplinite în proporție de 80 la sută. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, consideră că rezultatele auditului „sunt bune”.

„Vești bune pentru securitate aeronautică din R. Moldova. Astăzi s-a finalizat auditul Organizației Aviației Civile Internaționale la care republica noastră a fost supusă. Rezultatele sunt bune. Avem o implementare a normelor de peste 80%, cu 10% mai mult decât la auditul precedent”, a scris Spînu pe Telegram.

Potrivit ministrului, auditorii au analizat procedurile de control al accesului în zonele aeroportuare restricționate, supravegherea sistemului de securitate la bordul aeronavelor, verificarea documentelor și a echipamentelor personalului de bord, cooperarea și coordonarea între diferitele autorități responsabile de securitatea aeronautică.

În opinia ministrului Spînu, auditul ar fi demonstrat că nivelul securității aeriene este unul înalt atât pentru pasageri, echipajele aeronavelor, cât și pentru întreaga industrie aeronautică.

„Este un mesaj important și pentru companiile cu care suntem în dialog”, a conchis sursa citată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md