10:44:03 04.12.2022
Stiri

Veaceslav Platon, acuzat de implicare în FURTUL MILIARDULUI. Businessmanul a fost anunțat în căutare INTERNAȚIONALĂ

Anticorupție 25.07.2016 13:37 Vizualizări2627 Autor: Ziarul National
 Veaceslav Platon, acuzat de implicare în FURTUL MILIARDULUI. Businessmanul a fost anunțat în căutare INTERNAȚIONALĂ


Procuratura Anticorupție a obținut astăzi mandat de arest pentru 30 de zile pe numele controversatului businessman Veaceslav Platon, acuzat de implicare în furtul de la Banca de Economii.

Anunțul a fost făcut după ce procurorii anticorupție și ofițerii CNA au efectuat astăzi un șir de percheziții la sediile mai multor companii bănuite că ar fi obținut credite neperformante în valoare de 800 de milioane de lei de la Banca de Economii.

De asemenea, au fost efectuate percheziții la sediile centrale ale Moldindconbank, Victoriabank, Moldova Agroindbank și compania de asigurări ASITO.

„Scopul perchezițiilor a fost de a identifica documente, înscrisuri și alte acte care au importanță în cadrul anchetei în dosarul furtului miliardului și stabilirii implicării lui Veaceslav Platon în delapidarea banilor din Banca de Economii.

A fost stabilită o legătură între furtul de la Banca de Economii și tranzitarea miliardelor din Federația Rusă prin intermediul unei bănci din R. Moldova. Aceste acțiuni au fost concertate de una și aceeași persoană, Veaceslav Platon. Faptul a fost confirmat prin probele ridicate în această dimineață”, a anunțat Viorel Morari în cadrul unei conferințe de presă.

Procurorul a dezvăluit că au fost reținute două persoane care anterior au fost factori de decizie în cadrul unei bănci comerciale.

„Sunt citate încă două persoane din cadrul Moldindconbank. Urmează să fie identificate și localizate încă două persoane care au fost administratori ai două companii care au obținut credite neperformante de la BEM. Este vorba despre 800 de milioane de lei. S-a conformat că aceste persoane au acționat la indicația lui Platon. În privința lui a fost pornită urmărirea penală și a fost eliberat mandat de arest pentru un termen de 30 de zile. El este anunțat în căutare internațională”, a mai spus Viorel Morari.

Procurorul anticorupție afirmă că în cadrul instituției a fost format un grup de procurori care se va ocupa nemijlocit de recuperare banilor luați de către Platon. Vor fi puse sub sechestru unele bunuri.

Procuratura ia în calcul punerea sub sechestru și a celor 43% din acțiunile Moldova Agroindbank, blocate de BNM, despre care Morari afirmă că au fost achiziționate tot din banii de la BEM.

Se verifică și implicarea persoanelor de stat în aceste ilegalități comise de Platon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri
04.12.2022 10:13 0 Simion vrea dragoste pe bani

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md