02:21:11 08.12.2023
Stiri

UTIL // Programul „Ajutor la contor”: Ce trebuie să faceți pentru a beneficia de compensații la gaz, energie electrică și termică în perioada rece 2023 - 2024

Actualitate 29.09.2023 11:40 Vizualizări7178 Autor: Ziarul National
UTIL // Programul „Ajutor la contor”: Ce trebuie să faceți pentru a beneficia de compensații la gaz, energie electrică și termică în perioada rece 2023 - 2024
Poză simbol


Statul va acorda cetățenilor R. Moldova compensații pentru consumul de gaze, energie electrică și termică și în actualul sezon rece.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale anunță că ajutorul pentru perioada rece a anului a fost integrat în Programul guvernamental „Ajutor la contor”, ceea ce înseamnă că în acest an va fi pus în aplicare un mecanism unificat de compensare, care va include compensații aplicate direct în facturi pentru familiile care se încălzesc cu energie termică, gaz sau energie electrică, precum și un ajutor financiar sub formă de plată monetară lunară, pentru familiile care utilizează combustibili solizi.

Astfel, pentru a beneficia de compensații la energie în perioada sezonului rece din luna noiembrie 2023 și până în luna martie 2024, toți cetățenii vor trebui să se înregistreze pe platforma online compensatii.gov.md, începând cu 1 noiembrie 2023.

Înregistrarea în sistemul informațional se va face ca și anul trecut, completând o cerere online, în baza căreia gospodăriei îi este atribuit automat un grad de vulnerabilitate energetică. Persoanele care nu dispun de mijloace tehnice sau nu au competențe digitale, vor fi ajutate să se înregistreze de către asistenții sociali sau bibliotecarii din localitate.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale precizează că persoanele cărora li s-a stabilit dreptul la ajutorul pentru perioada rece a anului până la intrarea în vigoare a modificărilor legislative vor primi prestația echivalentă ajutorului, adică 700 de lei lunar.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:33 Cazimir Țino Cazimir Țino // Ziua Națională a Româ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md