00:58:19 26.06.2024
Stiri

UTIL // Cum scoţi MIROSUL de transpiraţie din jachete sau sacouri

Știri 18.03.2018 19:30 Vizualizări5574 Autor: Ziarul National
UTIL // Cum scoţi MIROSUL de transpiraţie din jachete sau sacouri sursa: google.ro


Nu este deloc plăcut să simți că hainele tale au un miros neplăcut de transpirație, dar unele dintre ele sunt greu de spălat la fiecare purtare. Ce e de făcut pentru a înlătura totuși mirosurile și petele neplăcute?

Pentru a elimina mirosul de transpirație din jachete sau sacouri, bicarbonatul de sodiu este soluția ideală. Când ajungi acasă, lasă haina să se usuce complet, punând-o la aer. Apoi, folosește o bucată de material alb curat, îmbibat cu bicarbonat și puțină apă. Tamponează locul cu pricina, după care curăță cu apă. Petele și mirosul de transpirație de pe țesături pot fi eliminate și dacă adaugi în mașină de spălat degresant și pornești ciclul de spălare la o temperatura scăzută.

Amoniacul este o soluție pentru alungarea mirosului de transpirație. Acesta se adaugă exact pe pată. Există și cazuri în care mirosul de sudoare persistă chiar și după spălare. Pentru a preveni această situație folosește o cană de detergent de vase, 800 de ml de alcool și 50 de ml de oțet alb. Hainele trebuie lăsate în această soluție minim 20 de minute, după care se spală, scrie bzi.ro.

Pentru a elimina petele și mirosul din tricouri este bine să folosești un burete înmuiat în amoniac, apă cu oțet sau apă cu lămâie. Se lasă să acționeze aproximativ o oră, după care se spală. Dacă ai o bluza din lână sau mătase, cel mai eficient remediu ar fi un burete îmbibat într-o soluție de oțet și apă oxigenată.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md