19:17:16 21.07.2024
Stiri

UTIL // Trimiteri poștale internaționale: Câte țigări, alcool și parfumuri puteți trece peste frontieră fără a fi taxați. Precizările Serviciului Vamal

Actualitate 25.06.2024 17:18 Vizualizări2003 Autor: Ziarul National
UTIL // Trimiteri poștale internaționale: Câte țigări, alcool și parfumuri puteți trece peste frontieră fără a fi taxați. Precizările Serviciului Vamal  Serviciul Vamal


Persoanele fizice au dreptul să introducă în R. Moldova, prin intermediul trimiterilor poștale internaționale, bunuri în valoare de până la 150 de euro fără a achita drepturi de import, dacă mărfurile nu sunt destinate comercializării. Același lucru este valabil și pentru trimiterile poștale prin intermediul ÎS „Poșta Moldovei”, dar condiția în acest caz e ca trimiterea să fie însoțită de o declarație CN22/CN23, potrivit noilor prevederi ale Codului Vamal.

Serviciul Vamal precizează că în această categorie nu se regăsesc bunurile cumpărate în magazinele online precum produsele alcoolice, tutunul şi produsele din tutun, parfumurile şi apele de toaletă, dar și loturile care nu poartă caracter ocazional.

„Aceste bunuri vor fi taxate indiferent de valoare. La introducerea lor pe teritoriul republicii, persoana fizică este obligată să depună declarația vamală și să achite drepturile de import”, precizează instituția vamală.

În cazul în care primiți mărfuri de la o persoană fizică aflată înafara țării, aveți dreptul să introduceți cu scutire de la achitarea drepturilor de import doar 40 de ţigarete; 40 de rezerve din tutun pentru dispozitive de încălzire a tutunului; 25 de ţigări de foi; 10 trabucuri; 50 de grame de tutun de fumat; câte doar 1 litru de băuturi distilate şi spirtoase cu o concentrație alcoolică de peste 22% în volum, alcool etilic nedenaturat de 80% din volum şi peste, băuturi distilate şi spirtoase şi aperitive pe bază de vin sau alcool, tafia, sake sau băuturi similare cu o concentrație alcoolică de cel mult 22% în volum, vinuri spumante, lichioruri sau o combinaţie proporţională a acestor produse diferite.

Totodată, puteți aduce fără taxe 2 litri de vinuri liniştite, 50 ml de parfumuri sau 250 ml de apă de toaletă.

Vedeți mai multe detalii în filmulețul de mai jos făcut public de Serviciul Vamal:


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md