09:45:41 15.11.2019
 
Stiri

UPDATE, VIDEO // Pentru ce și-au dat VOTUL potențialii PRIMARI ai municipiului Chișinău. Octavian Țîcu este convins că vom avea turul II, dar și un candidat – SURPRIZĂ; Ion Diacov, SOLIDAR cu Maia Sandu

Politică 20.10.2019 11:32 Vizualizări814 Autor: Ziarul National
UPDATE, VIDEO // Pentru ce și-au dat VOTUL potențialii PRIMARI ai municipiului Chișinău. Octavian Țîcu este convins că vom avea turul II, dar și un candidat – SURPRIZĂ;  Ion Diacov, SOLIDAR cu Maia Sandu

Chișinăul își alege astăzi primarul general. Cei 18 candidați la șefia capitalei s-au prezentat pe rând la secțiile de vot și au spus pentru ce și-au dat votul.

UPDATE // Candidatul „Partidului Nostru” la funcția de primar, Ion Diacov, spune că a votat pentru un Chișinău în care să fie „zero corupție”.

„Eu îmi doresc să ieșim din acest cerc vicios, din această situație de stat capturat… Eu i-am ascultat pe ceilalți candidați, care au spus că mai nu vor curge râuri de lapte în Chișinău, dacă sunt aleși, că vom avea centuri, că vom avea… Doar Maia Sandu s-a referit la stârpirea corupției și eu o susțin. Dacă nu scăpăm de corupție, nu putem să facem nimic”, a menționat Ion Diacov.

UPDATE // Candidatul Partidului Popular Românesc la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Vlad Țurcanu, spune că a votat pentru un oraș cu o atmosferă cât mai pozitivă și ca fiecare cetățean să aibă posibilități egale de a munci și de a trăi cât mai bine.

„Am votat pentru o atmosferă pozitivă, pentru un suflu nou. Am așteptări pozitive. Este o senzație neobișnuită pentru mine, deoarece particip pentru prima dată în calitate de politician și candidat. Sper că în această campanie am transmis un mesaj corect către societate. Este important ca oamenii să participe masiv la vot, pentru ca să avem un rezultat cât mai corect. Dacă vor participa puțini oameni, atunci vom avea un rezultat distorsionat”, a precizat Vlad Țurcanu.


UPDATE //
Candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Octavian Țîcu, s-a prezentat la secția de vot însoțit de soție. Acesta a declarat în fața presei că este pentru rima dată când votează primarul capitalei fără ca să aibă mustrări de conștiință. „Prima oară în viața mea de când votez în orașul Chișinău și nu am mustrări de conștiință. Nu votez răul cel mai mic, dar votez pe cineva care o să răspundă în fața mea pentru tot lucrul pe care l-a promis și nu l-a făcut”, a declarat Țîcu.

În pofida faptului că prezența la vot este foarte slabă până la această oră, chiar mai slabă ca la alegerile locale din 2018, candidatul PUN este convins că vom avea și turul II la alegerile din Chișinău. „Cu siguranță o să avem turul doi. Este felul pe care îl avem, cum este partajat electoratul nostru. Eu cred că voi reuși să trec în turul doi”, a afirmat candidatul.

UPDATE // Candidatul Partidului Uniunea Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu: „Am votat pentru un oraș românesc și european, fără influență rusească, fără corupție. Am votat pentru Unirea Basarabiei cu România”.

Munteanu crede că în municipiul Chișinău va fi și turul II.


Mai mulți candidații la funcția de primar general și-au exercitat deja dreptul la vot, în cadrul alegerilor locale generale de astăzi. Primul dintre candidați care a ajuns la urne a fost liderul Partidului Liberal, fostul primar general al capitalei, Dorin Chirtoacă.

„Aş vrea ca fiecare locuitor al oraşului Chișinău şi din suburbii să voteze, pentru ca astfel să ne spună pe ce drum să mergem mai departe. Doar aşa funcţionează democraţia. Doar prin vot democratic se poate merge înainte. Motivaţia nr. 2 este continuarea proiectelor europene. Şansele sunt în mâinile locuitorilor orașului Chişinău. Astăzi nimeni nu are puterea, nici noi și niciun alt partid, nimeni. Astăzi puterea o au numai locuitorii Chişinău şi cetăţenii R. Moldova. Dacă nu aş fi fost împiedicat să muncesc până acum, dacă nu aş fi scos ilegal de serviciu în 2017, atunci poate nu aş fi candidat acum”, a declarat Chirtoacă, la ieşirea de secţia de vot.


Candidatul Blocului „ACUM” la șefia capitalei, Andrei Năstase, a spus că a votat pentru viitor.

„Am votat pentru oamenii acestei republici și pentru chișinăueni în special, pentru principiile și valorile mele, am votat pentru viitor. Punem începutul unui nou început. Începând de azi, chișinăuenii vor demonstra că ne dorim o schimbare în bine a lucrurilor. E timpul să schimbăm lucrurile în bine la nivel central și local. Cu toții ne dorim bunăstare”, a declarat acesta în fața presei.

La rândul său, candidatul PSRM, Ion Ceban, a menționat că a votat pentru un oraș care să se dezvolte, un oraș amenajat, frumos și modern.

„Am votat pentru o schimbare pe care o așteaptă fiecare. Chișinăul trebuie să fie cartea de vizită a R. Moldova”.

Și soția lui Ion Ceban a ținut să spună pentru ce a votat.

Candidatul Partidului Democrat la funcția de primar al Chișinăului, Vladimir Cebotari, a precizat la ieșirea din secția electorală că a votat pentru un oraș mai curat și pentru „o nouă față a Primăriei”.

„Am votat pentru ceea ce așteaptă chișinăuenii: ordine, curățenie, transport public mai bun, drumuri reparate, grijă de oameni, un miros mai frumos. Am votat pentru o nouă față a Primăriei, cu oameni foarte responsabili, care știu cum pot să realizeze aceste proiecte. Am votat și pentru ca programele electorale să nu rămână doar o promisiune, așa cum s-a întâmplat, din păcate, în toți acești ani”, a declarat Vladimir Cebotari.

La secția de votare s-a prezentat și Victor Chironda, care își dorește un Chișinău plin de oportunități.

„Am votat pentru un oraș cu oportunități, confort și siguranță, cu spații publice, trotuare, transport public calitativ. Îndemn oamenii să iasă la vot, să voteze cu ce cred că e important. Eu vreau ca aceste alegeri să aducă un rezultat bun pentru orășeni, să avem o Primărie care lucrează pentru oameni, un Consiliu municipal eficient, care nu face politică și show, ci lucrează pentru soluționarea problemelor cetățenilor și eu cred că astăzi avem o oportunitate să facem primul pas pentru construirea unei administrații publice eficiente”, a declarat candidatul la funcția de primar, Victor Chironda.Candidatul Partidului „ȘOR”, Valeri Kilimenko, a spus că, astăzi, Chișinăul are nevoie de „oameni ai faptelor”, nu „ai vorbelor”.„Am votat pentru cei care pot face ceva și au arătat asta. A venit timpul oamenilor care lucrează. Dacă chișinăuienii nu au înnebunit, vor alege pe cei care pot face ceva în viața asta. Dar dacă au înnebunit și îi vor alege pe cei pe care i-au votat anii precedenți, acesta le este destinul”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.11.2019 09:13 Nicolae Negru Tătucul Dodon, Maia Sandu și iluziile...

11.11.2019 09:10 Nicolae Negru Iohannis sau Dăncilă? Riscurile turul...

08.11.2019 09:11 Nicolae Negru Furtună în ligheanul politicii de pe Bâc

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
SONDAJ // Care este soluția cea mai bună pentru R. Moldova, după demiterea Guvernului Sandu?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md