09:37:54 01.10.2020
 
Stiri

Un șef de la Inspectoratul pentru Protecția Mediului riscă să rămână fără serviciu: A efectuat control la firma soției sale pentru a-i elibera autorizații

Actualitate 11.08.2020 12:42 Vizualizări760 Autor: Ziarul National
Un șef de la Inspectoratul pentru Protecția Mediului riscă să rămână fără serviciu: A efectuat control la firma soției sale pentru a-i elibera autorizații


Șeful Inspecției pentru Protecția Mediului Cantemir, structură a Inspectoratului pentru Protecția Mediului, riscă să rămână fără funcție și să nu mai poată ocupa fotolii publice pentru o perioadă de trei ani, după ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat că acesta a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese.

Inspectorii de integritate au stabilit că, în iulie 2019, acest șef ar fi participat în mod direct în cadrul unui control desfășurat la o firmă în care soția sa avea calitatea de administrator și asociat unic.

Această firmă, care este specializată în producerea unui tip de comustibil din biomasă solidă, ar fi solicitat anterior de la Agenția de Mediu o autorizație pentru emisia poluanților în atmosferă.

Pentru a elibera această autorizație, autoritatea de mediu a solicitat Inspecției pentru Protecția Mediului Cantemir să efectueze un control, iar șeful Inspecției a luat decizia de a participa personal la acesta, în pofida faptului că firma era administrată de soția sa. Tot el a fost cel care a semnat procesul-verbal cu privire la inspecția respectivă.

ANI susține că șeful Inspecției pentru Protecția Mediului Cantemir a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, deoarece nu a declarat și soluționat conflictul de interese în care s-a aflat.

Dacă actul de constatare va rămâne definitiv, ANI va solicita încetarea raporturilor de muncă ori de serviciu în cadrul Inspecției pentru Protecția Mediului Cantemir cu persoana vizată.

Totodată, șeful Inspecției pentru Protecția Mediului Cantemi riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, cu excepția funcțiilor elective, pentru o perioadă de trei ani, urmând să fie înscris și în Registrul Interdicțiilor al ANI.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md