06:09:03 24.04.2024
Stiri

Un reprezentant al MAIA, delegat permanent la Bruxelles pentru a negocia programe în sprijinul agricultorilor din R. Moldova

Actualitate 24.02.2024 17:58 Vizualizări1281 Autor: Ziarul National
Un reprezentant al MAIA, delegat permanent la Bruxelles pentru a negocia programe în sprijinul agricultorilor din R. Moldova


„Un reprezentant al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare va fi delegat permanent la Bruxelles pentru a negocia programele care vor veni în sprijinul agricultorilor noștri”, a anunțat vineri premierul Dorin Recean, la Adunarea Generală a Federației Naționale a Fermierilor din R. Moldova.

Participanții la eveniment au enumerat provocările actuale din domeniul agricol, necesitatea stabilirii unui echilibru între producătorii mari și cei mici, dar și oportunitățile pe care le deschide statutul de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Șeful Executivului a informat audiența că, în acest an, fondul de subvenționare pentru sectorul agricol constituie 1,6 miliarde de lei, plus granturi de 1,5 miliarde pentru sectorul zootehnic și pomicultură, dar și pentru reabilitarea sistemelor de irigare. De asemenea, producătorii de cereale care au înregistrat pierderi, din cauza crizelor din ultimii ani, vor putea solicita, din 1 martie, un credit agricol de urgență, care le va permite să înceapă sezonul agricol de primăvară. Noul mecanism prevede că întreprinderile micro și mici vor putea beneficia de credite de până la 500 de mii de lei, cu o garanție de 90% din partea statului.

„Vom continua să identificăm mijloace suplimentare și să stimulăm investițiile în agricultura performantă. În același timp, ne vom concentra pe instrumentele financiare de creditare pe termen lung, iar abordarea noastră va fi întotdeauna pe principiul acordării ajutorului țintit”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md