06:49:00 02.10.2023
Stiri

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare a devenit membru cu drepturi depline al Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa

Actualitate 29.05.2023 15:14 Vizualizări2309 Autor: Ziarul National
Coaliția pentru Unitate și Bunăstare a devenit membru cu drepturi depline al Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa


Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a devenit vineri, 26 mai, membru cu drepturi depline al Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE). Acceptarea CUB în familia ALDE a fost votată unanim de delegații Congresului desfășurat la Stockholm.

Președintele CUB, Igor Munteanu și secretarul general al formațiunii, Igor Klipii au participat la Congres, unde au prezentat profilul și aspirațiile partidului, au răspuns la întrebări, au oferit explicații și au conectat oameni importanți din Europa la ambițiile noastre.

În cadrul Congresului, liderii CUB au avut șir întrevederi importante cu liberalii europeni, au stabilit conexiuni cu membrii ALDE și linii de conduită în cooperarea regională și paneuropeană. Totodată, ei au participat la alegerea celor trei vicepreședinți ALDE și a trezorierului biroului politic ALDE.

„Acest eveniment important legitimează CUB-ul în calitate de forță politică la nivel național și european. Acest statut deschide largi perspective de cooperare cu alte guverne liberale și coaliții de partide parlamentare din spațiul european, oferindu-le membrilor CUB oportunități reale de a imprima agendei politice europene mai multe inițiative și priorități liberale, care reflectă nevoile cetățenilor și autorităților publice din R. Moldova, inclusiv în ceea ce privește atragerea de fonduri pentru dezvoltare, guverne local descentralizate și atragerea de resurse pentru dezvoltarea unui mediu antreprenorial modern”, se arată într-un comunicat al formațiunii conduse de Igor Munteanu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md