05:40:13 23.06.2021
 
Stiri

Un nou ATAC asupra sistemului BANCAR din R. Moldova. Maia Sandu: „Nu e nimic nou, sunt nume pe care le cunoaștem cu toții. Există gruparea lui Platon, gruparea lui Plahotniuc, a lui Șor, există gruparea care lucrează pentru Dodon”

Actualitate 09.06.2021 11:22 Vizualizări5184 Autor: Ziarul National
Un nou ATAC asupra sistemului BANCAR din R. Moldova. Maia Sandu: „Nu e nimic nou, sunt nume pe care le cunoaștem cu toții. Există gruparea lui Platon, gruparea lui Plahotniuc, a lui Șor, există gruparea care lucrează pentru Dodon”


Gruparea Platon, gruparea Plahotniuc, gruparea Șor, gruparea Dodon, Andronachi, Nichiforciuc sunt cele care ar controla astăzi R. Moldova și ar beneficia de pe urma schemelor de corupție. Aceste grupări ar mai influența și justiția din R. Moldova și din acest motiv nu pățesc nimic, a declarat președintele Maia Sandu ieri-seară, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

„Nu e nimic nou, sunt nume pe care le cunoaștem cu toții. Există gruparea lui Platon, gruparea lui Plahotniuc, a lui Șor, există gruparea care lucrează pentru Dodon, este Andronachi, Nichiforciuc și cei din anturajul lor. Acestea sunt principalele grupări”, a precizat Maia Sandu.

Sandu s-a referit și la domeniile în care ar acționa grupurile enumerate.

„Vedem ce se întâmplă în domeniul asigurărilor. Se încearcă anularea deciziilor regulatorului prin intermediul instanțelor de judecată. Se găsesc judecători care fac asta cu ușurință. Apoi în sistemul bancar, care încă nu și-a revenit complet după fraudă. Iarăși se încearcă să se lovească în unele bănci, tot prin instanță. Și în alte instituții de stat, în fonduri publice”, a mai spus Maia Sandu.

Totodată, șefa statului a menționat că în instituțiile de stat este absolut necesară înlocuirea întregului personal administrativ, dar și o purificare profundă, la toate nivelurile, de funcționari corupți.

„Există o problemă a cadrelor, pentru că mulți oameni au plecat, iar unii care au lucrat în instituțiile de stat au fost folosiți de clanurile corupte și, chiar dacă sunt profesioniști, ei nu pot să rămână în sistem. Or, un profesionist bun care fură, care are experiență, este foarte periculos. Mai bine să angajăm oameni noi, poate cu mai puțină experiență, dar care pot să învețe repede, care sunt cinstiți și care își doresc să rezolve problemele cetățenilor, nu cei care câte 20 de ani tot schimbă o instituție pe alta”, a adăugat Maia Sandu, citată de jurnal.md.

Potrivit Maiei Sandu, despre acești „profesioniști” din instituțiile de stat s-a discutat și la una dintre ședințele recente ale Consiliului Suprem de Securitate.

„Unii și aceiași oameni mai întâi au furat în domeniul feroviar, apoi au trecut la telecomunicații, apoi în sistemul bancar. Aceiași specialiști se mută dintr-o instituție în alta și continuă să fure”, a mai spus Sandu.

Președintele a menționat că în viitorul Parlament va înainta o lege prin care autoritățile statului să poată confisca rapid averea nejustificată a funcționarilor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ultima redută a Rusi...

18.06.2021 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ne amenință Ru...

14.06.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu pași mici s-a mer...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md