05:55:08 16.07.2024
Stiri

Un monument al lui Ștefan cel Mare și Sfânt, inaugurat la Căușeni, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț. Premierul Recean: „Ștefan cel Mare a luptat pentru ca ai noștri copiii să-și poată întemeia familii pe un pământ în care domnește pacea”

Actualitate 20.06.2024 15:48 Vizualizări1566 Autor: Ziarul National
Un monument al lui Ștefan cel Mare și Sfânt, inaugurat la Căușeni, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț. Premierul Recean: „Ștefan cel Mare a luptat pentru ca ai noștri copiii să-și poată întemeia familii pe un pământ în care domnește pacea”


Un monument al lui Ștefan cel Mare și Sfânt a fost inaugurat joi, 20 iunie, la Căușeni, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț, în contextul Zilei Naționale a Portului Popular.

La eveniment a participat premierul Dorin Recean, conducerea raionului și orașului Căușeni, dar și locuitori din regiune.„Acum mai bine de 500 de ani, Ștefan cel Mare a luptat pentru ca noi să avem azi pământurile protejate și consolidate, iar copiii noștri să poată să crească, să lucreze și să-și întemeieze familii pe un pământ în care domnește pacea”, a spus premierul Dorin Recean, care a felicitat locuitorii de la Căușeni pentru inițiativa de a-i aduce un omagiu marelui domnitor.Conducerea raionului Căușeni a arătat că monumentul a fost înălțat în semn de recunoștință pentru contribuția lui Ștefan cel Mare și Sfânt, „simbolului demnității noastre”, la „menținerea continuității neamului românesc”.

Menționăm că edificarea monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt a fost posibilă și cu susținerea Consiliului Județean Neamț. Banii, în mare parte alocați din bugetul raionului Căușeni, au fost investiți în lucrările de construcție a postamentului, pavajului, instalarea felinarelor, dar și în reabilitarea unei porțiuni a podului din împrejurime.

Amintim că, pe 2 iulie curent, se vor împlini 520 ani de la moartea ui Ștefan cel Mare și Sfânt, domnitorul Moldovei între anii 1457 și 1504.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md