18:40:40 03.06.2020
 
Stiri

DOC // Un ministru MILIONAR din Guvernul Sandu explică cum s-a îmbogățit: „Aveam doar o valiză și un vagon de energie”

Politică 11.07.2019 09:40 Vizualizări4153 Autor: Ziarul National
DOC // Un ministru MILIONAR din Guvernul Sandu explică cum s-a îmbogățit: „Aveam doar o valiză și un vagon de energie”


Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, care potrivit declarației sale de avere și interese are active financiare în sumă de peste 2,2 milioane de dolari americani, plus cote-părți de peste 3 milioane în unele firme, a explicat cum s-a îmbogățit. Oficialul subliniază că nu i-a fost rușine să-și declare averea, pentru că a dobândit-o muncind cinstit, spre deosebire de foști funcționari din R. Moldova care se declară modești, în schimb ar fi milionari din scheme frauduloase.

„Ministrul milionar. Când am completat declarația de avere, eram sigur că vor apărea așa titluri în presă. Cu 20 de ani în urmă, ajungeam în SUA având cu mine doar o valiză, un vagon de energie și dorința să lucrez, să mă realizez ca persoană și ca profesionist. Pentru că țara mea nu mi-a dat aceste lucruri, am ales străinătatea și mi-am urmat „American Dream-ul”.

După 20 de ani de studii, efort nebun, sacrificii, răbdare, lecții și provocări, despre care vă voi povesti altă dată, astăzi pot să spun că sunt împlinit. Am o familie frumoasă, o reputație de profesionist și lucrurile pe care mi le-am dorit. Și tot asta, obținut cinstit și prin multă muncă”, a declarat acesta.

Ministrul spune că și-a câștigat cinstit averea și din acest motiv a trecut în declarație bunurile pe care le are.

„Din cauza că oamenii de stat s-au îmbogățit pe spatele cetățeanului și pe falimentarea R. Moldova, iar unii din ei chiar au devenit milionari peste noapte, a devenit o rușine ca un funcționar să declare averea sa adevărată, altfel ar trebui să explice de unde are acești bani. Mie nu mi-a fost rușine nici pentru o secundă să declar averea mea. Sunt lucrurile pentru care am muncit cinstit.

În declarația mea nu o să găsiți „mașini de lux” cumpărate cu 10 mii de lei, nu o să găsiți apartamente și imobile donate de neamuri.

Eu m-am întors în R. Moldova, în serviciul public, anume ca să descoperim schemele frauduloase create de cei care în declarațiile de avere se prefac modești, când în realitate trăiesc în luxul cumpărat din banii furați de la cetățeni, care uneori abia ajung de la salariu la salariu. Vă promit, că toate cunoștințele mele și experiența obținută în cei 20 de ani le voi pune în serviciul cetățeanului”, a promis Brînzan.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md