21:07:13 12.04.2021
 
Stiri

Un fost MINISTRU a rămas impresionat de gestul făcut astăzi de Maia Sandu. „A venit MODEST, pe jos, fără o armată de însoțitori și claxoane…”

Actualitate 08.04.2021 16:59 Vizualizări23994 Autor: Ziarul National
Un fost MINISTRU a rămas impresionat de gestul făcut astăzi de Maia Sandu. „A venit MODEST, pe jos, fără o armată de însoțitori și claxoane…”


Astăzi, 8 aprilie, se împlinește un an de la decesul fostului premier al R. Moldova, Valeriu Muravschi. La cimitir au fost să-l comemoreze foștii săi colegi și prieteni, iar la un moment dat s-a apropiat și președintele Maia Sandu, a dezvăluit fostul ministrul al Economiei și Finanțelor, Constantin Tampiza.

Acesta a rămas impresionat de gestul făcut de Maia Sandu, în special pentru că nu a umplut cimitirul cu bodyguarzi.

Citește și: A decedat un fost premier al R. Moldova: „Am pierdut un patriot, un om de stat, premierul Independenței noastre”

„Eterna memorie lui Valeriu Muravschi. Cu un an în urmă a plecat în ceruri. Foarte mulți l-au uitat. Dimineața m-a contactat domnul Mircea Snegur și m-a rugat să depun și din partea lui niște flori la mormântul lui Valeriu Muravschi, în semn de recunoștință. La ora 13.20 a venit la cimitir și președintele Maia Sandu. Modestă, în lipsa armatei de însoțitori, pe jos, fără claxoane. L-a comemorat pe Valeriu Muravschi. Primul și ultimul președinte... Discutând cu doamna președinte Maia Sandu, m-am prins la un gând - ce bine că nivelul intelectual se măsoară în materie cenușie și nu în kilograme. Cu kilogramele lor, Dodon și Bolea aveau să fie în afara concurenței. Oamenii nu mai au încredere în armata mare de „voievozi și salvatori” șorhiști și dodoniști. Au ales o femeie și cred că nu au greșit. Caracterul, devotamentul și spiritul combativ al Maiei Sandu insuflă o speranță cetățenilor acestei țări. În ultimele discuții Valeriu Muravschi îmi spunea că mai avem o șansă cu Maia Sandu. Mi-am adus aminte de acestea astăzi, la cimitir. Poate raza ceea de lumină pe care am simțit-o e o foaie de parcurs pentru noi”, a scris Tampiza pe Facebook.

„Cu profundă durere am primit vestea că bunul nostru prieten, Valeriu Muravschi, a pierdut lupta cu o boală grea. În persoana sa, R. Moldova a pierdut nu doar un politician, un mare patriot şi o minte lucidă. A pierdut un Om de mare valoare, de care țara are nevoie în timpuri grele. A fost Prim-ministrul Independenţei noastre, a condus R. Moldova într-o perioadă crucială şi dramatică, îndeplinindu-şi cu demnitate misiunea, pentru care îşi va găsi un loc de cinste în istoria poporului nostru. A fost mereu cu gândul la Moldova şi la oamenii ei, gata întotdeauna să ofere sfat şi ajutor celor care-l cereau. Nu a căutat onoruri şi favoruri, a fost de o modestie exemplară, total atipică pentru politicul moldav, dar a fost iubit şi respectat pentru lucrurile bune pe care le-a făcut. Ne-a părăsit într-o perioadă de cumpănă, răpit de o boală nemiloasă. Ne va lipsi, dar îi vom păstră mereu vie memoria”, se arata în mesajul de condoleanțe transmis de Maia Sandu acum un an, pe 8 aprilie 2020.

Valeriu Muravschi a fost primul prim-ministru al Republicii Moldova și a ocupat această funcție în perioada 28 mari 1991 – 1 iulie 1992. În anul 1998 a fost ales deputat în Parlament pe lista blocului Pentru o Moldovă Democratică și Prosperă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Cehov

09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md