Un fost ambasador, ATITUDINE după ce Dodon a oferit un răspuns obraznic SUA și României: „Se simte mai bine într-o ambasada care-i scrie cuvântările. Ce facem cu el”
Fostul ambasador al R. Moldova la Washington, Igor Munteanu, consideră că socialistul Igor Dodon, care a răspuns obraznic SUA și României în legătură cu decizia sa de a nu permite militarilor moldoveni să participe la exerciții militare în România, putea să nu ajungă șef al statului, dar „cineva s-a lăcomit”.
„Dodon dă lecții ambasadorilor SUA și României. Pe motiv ca e. Exercițiile de la Smârdan l-au enervat. Se simte mai bine închinând pahare de șampanie pe 23 februarie cu militarii separatiști într-o ambasada care-i scrie cuvântările. De fapt, acest fenomen Dodon ar fi putut și să nu fie. Dar cineva s-a lăcomit. Acum gogoașa capturată are ambiții de jucător autonom. Într-un stat capturat. Ce facem cu el?”, se întreabă fostul ambasador.
De menționat că președintele Dodon a avut un schimb dur de replici cu ambasadorii SUA, James Pettit, respectiv ambasadorul României, Daniel Ioniță. Totul a pornit de la faptul că președintele Igor Dodon nu a permis militarilor din R. Moldova să participe, alături de contingentele din SUA, Macedonia, Bulgaria, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia și Ucraina, la Exercițiul Platium Eagle 17.1, care se desfășoară în perioada 20 februarie – 1 martie 2017 la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”, din județul Galați.
Cei doi reprezentanți ai guvernelor SUA și României au solicitat explicații de la Igor Dodon, dar ultimul le-a transmis că „structurile pe care le reprezentați să nu ofere lecții președintelui R. Moldova, în special în ceea ce ține de atribuțiile sale constituționale, dar și în alte domenii”.
Circa 400 de profesori din școlile cu predare în limbile minorităților naționale își vor îmbunătăți competențele de cunoaștere a limbii române. MEC a lansat un program de formare lingvistică
Opt MINIȘTRI de Externe din formatul Nordic-Baltic 8 vin la Chișinău săptămâna viitoare
Gruparea Șor, LOVITURĂ, după lovitură. Compania „Meta” a eliminat o rețea de pagini și conturi cu știri false în limba rusă, care favoriza așa-zisul bloc „Pobeda”, dar și alte partide proruse