20:14:12 13.07.2024
Stiri

FOTO // Dodon caută SUSȚINERE la Moscova, după ce Șor a părăsit capitala Federației Ruse? Socialistul s-a cerut în AUDIENȚĂ la Patriarhul Kirill, iar ulterior s-a întâlnit cu șeful fracțiunii „Rusia Dreaptă” din Duma Rusiei

Actualitate 21.02.2024 16:29 Vizualizări2440 Autor: Ziarul National
FOTO // Dodon caută SUSȚINERE la Moscova, după ce Șor a părăsit capitala Federației Ruse? Socialistul s-a cerut în AUDIENȚĂ la Patriarhul Kirill, iar ulterior s-a întâlnit cu șeful fracțiunii „Rusia Dreaptă” din Duma Rusiei


Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, cercetat în cadrul mai multor dosare penale la Chișinău, se află Moscova, unde a avut cel puțin două întrevederi - cu Patriarhul Kirill și cu liderul fracțiunii „Rusia Dreaptă” din Duma Rusiei, Serghei Mironov. Socialistul a plecat în capitala Rusiei, după ce noua miză a rușilor, Ilan Șor, a revenit în Israel.

Potrivit unui comunicat de presă al Patriarhiei Ruse, întrevederea dintre Patriarhul Kirill și Igor Dodon a avut loc la inițiativa socialistului.

„În cadrul convorbirii s-a discutat despre situația din R. Moldova și despre rolul Bisericii Ortodoxe din Moldova în consolidarea principiilor spirituale și morale în viața societății, în susținerea culturii și a suveranității naționale a țării”, se arată în comunicatul Patriarhiei Moscovei.

Ulterior, liderul socialiștilor s-a întâlnit cu Serghei Mironov, șeful fracțiunii „Rusia Dreaptă” (Справедливая Россия) din Duma Federației Ruse, formațiune cu care Partidul Socialiștilor din R. Moldova are un acord de colaborare din 2014. Despre aceasta întrevedere a informat serviciul de presă al partidului de la Moscova, care precizează că cei doi au discutat „situația politică din țările noastre și relațiile dintre (R.)Moldova și Rusia”.

Igor Dodon, care este activ pe rețelele de socializare, de această dată nu scris nimic despre vizita la Moscova și întrevederile pe care urmează să le aibă în capitala statului care a atacat militar Ucraina.

Întâmplător sau nu, vizita lui Igor Dodon la Moscova are loc după ce capitala Rusiei a fost părăsită de Ilan Șor, considerat noua miză a rușilor în R. Moldova. Fugarul a anunțat într-o postare pe Telegram că a revenit în Israel și că va povesti miercuri-seară mai multe detalii despre vizita sa de două săptămâni de la Moscova.

De menționat că Patriarhul Rusiei este unul dintre cei mai fideli aliați ai lui Vladimir Putin și susținător al invaziei ruse în Ucraina.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md