17:01:44 19.05.2024
Stiri

Dodon NU poate garanta PACEA în R. Moldova, după ce Rusia a pornit RĂZBOIUL din Ucraina. Socialistul SPERIE lumea că Maia Sandu ar vrea să deschidă „al doilea FRONT” în R. Moldova și va părăsi republica

Actualitate 29.09.2023 11:37 Vizualizări1719 Autor: Ziarul National
Dodon NU poate garanta PACEA în R. Moldova, după ce Rusia a pornit RĂZBOIUL din Ucraina. Socialistul SPERIE lumea că Maia Sandu ar vrea să deschidă „al doilea FRONT” în R. Moldova și va părăsi republica


Socialistul Igor Dodon nu poate garanta faptul că războiul pornit de Rusia în Ucraina nu se va extinde și în R. Moldova. Considerat portavocea Kremlinului, Dodon nu a scăpat ocazia să o atace și astăzi pe președinta Maia Sandu, amintind că nu are copii și spunând că va părăsi fără ezitare R. Moldova, dacă vor fi tensiuni.

„Eu am rămas în R. Moldova. Când s-a început războiul în Ucraina, foarte multă lume, inclusiv de la Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), mă suna și mă întreba dacă să plece sau nu din R. Moldova. Inclusiv din PAS, miniștri PAS. Eu le-am spus că am rămas acasă, cu copiii. Garantez eu pace sau nu? Eu nu pot garanta, pentru că nu sunt acum în fruntea statului. Dar eu cred și am speranțe că în R. Moldova va fi pace. Eu tare mult îmi doresc să fie pace. Noi avem ce pierde, avem copii aici. Maia Sandu nu are ce pierde. Ea își va lua rucsaciocul și va pleca”, a spus Dodon, în cadrul unui live pe rețelele de socializare.

De asemenea, Dodon promovează dezinformări și sperie lumea cu deschiderea „celui de-al doilea front” în R. Moldova.

„Se spune că va fi deschis al doilea front la noi. Există așa discuții, dar asta depinde de decizia actualei guvernări. Mi-a spus cineva din Cimișlia că, recent, au venit noaptea și au luat de acasă niște medici la armată. Eu nu știu exact, pentru că nu am confirmare. Dar sunt tot mai multe discuții că Maia Sandu ar vrea să deschidă aici al doilea front, pentru a ajuta ucrainenii care luptă acum cu Rusia. Noi, moldovenii, nu vrem război. Dacă Maia Sandu va permite acest lucru, atunci va intra în istoria modernă a R. Moldova ca președinte care a început războiul la noi în republică”, a spus Dodon.

De asemenea, socialistul nu vrea ca R. Moldova să se integreze în UE fără Transnistria.

„Declarația Maiei Sandu potrivit căreia putem adera la Uniunea Europeană fără Transnistria este trădare de patrie. Voi încercați mie să-mi faceți dosar pentru trădare de patrie, dar ceea ce faceți voi… Vă deziceți de o parte din teritoriul R. Moldova. Veți rămâne și fără UE, și fără Transnistria”, a amenințat Dodon, cercetat penal în 13 dosare penale.


Stiri relevante
Top stiri
19.05.2024 10:33 495 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md