09:53:09 21.09.2018
 
Stiri

Un dispecer și o casieriță de la Gara din Orhei, REȚINUȚI în dosarul de corupție privind schemele de la gările și stațiile auto din R. Moldova

Anticorupție 07.09.2018 10:37 Vizualizări1487 Autor: Ziarul National
Un dispecer și o casieriță de la Gara din Orhei, REȚINUȚI în dosarul de corupție privind schemele de la gările și stațiile auto din R. Moldova Moldoveanul

Încă două persoane au fost reţinute în dosarul de corupție privind schemele care funcționau la gările şi staţiile auto.

Centrul Național Anticorupție (CNA) anunță că a reținut un dispecer şi o casieriţă din cadrul ÎS „Gările şi staţiile auto din Orhei”, aceștia fiind bănuiţi de complicitate la schema de colectare a banilor de la şoferii de curse naţionale şi internaţionale în care figurează zeci de angajaţi ai întreprinderii „Gările şi staţiile auto”.

Cei doi sunt cercetați în dosarul pornit la începutul anului 2018, care vizează mai mulţi funcţionari ai întreprinderii, învinuiţi de organizarea unei scheme infracţionale, prin intermediul căreia se colectau milioane de lei de la şoferi pentru acoperirea mai multor abuzuri, comise în domeniul traficului de pasageri.

În iulie curent, CNA şi procurorii au reţinut mai mulţi şefi de filiale teritoriale, dispeceri, controlori şi casieri, aceştia fiind puşi sub învinuire pentru comiterea infracţiunilor de corupere pasivă, activă şi abuz de serviciu.

Șoferii de curse naţionale şi internaţionale le-au spus organelor de drept că erau obligaţi să transmită zilnic sume fixe de bani casierilor care, la rândul lor, acumulau, până la finalul zilei, banii de la conducătorii tuturor mijloacelor de transport care intrau în Gară, după care transmiteau sumele mai departe, conform ierarhiei. În urma investigaţiilor, s-a constatat că suma colectată lunar, prin intermediul acestei scheme, se ridica la 1,5 milioane de lei – bani percepuţi drept mulţumire din partea şoferilor pentru scutirea lor de controale. Majoritatea unităţilor de transport admiteau mai multe abateri, între care surplusul de pasageri, încălcarea graficului de circulaţie, lipsa evidenţei biletelor cumpărate etc. Pentru a nu fi supuşi verificărilor şi sancţiunilor, aceştia erau obligaţi de operatorii de transport să achite taxe ilicite pentru fiecare unitate.

CNA transmite că investigaţiile în acest caz continuă pentru „deconspirarea tuturor beneficiarilor schemei”.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md